Na izborima će Srbija birati put u budućnosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su predsednički izbori pitanje opredeljivanja Srbije kojim će putem ići u budućnosti.

Srbija 30.11.2016 | 14:47
Na izborima će Srbija birati put u budućnosti
"Hoćemo li u žabokrečinu i nelegalne privatizacije ili možda u vraćanje u vreme sukoba sa svima. Ne daje se vlast prema simpatijama, prema toma da li je neko nekome sladak već da li može budućnost da kreira, da li su vredni i odgovorni“, navodi Vučić za televiziju Prva. 

Kako kaže, ukoliko pobede “oni koji su već pobedili – Janković, Jeremić, Šešelj – to će imati značajne posledice za budućnost“.

"To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio“, kaže Vučić.

Osim toga, on ističe da bi kohabitacija značila da bi predsednik “svakoga dana nešto zvocao, imao sva prava i nikakve obaveze“.

"Vlada dok radi taj neko bi sedeo, a Nikolić to nikada nije radio, i svakoga dana bi nešto zvocao. Imao bi sva prava, nikakve obaveze. Pitam vas, a šta su uradili ti što kritikuju? Treba nam neko ko će da radi sa vladom, u mrcvarenju zemlje ne želim da učestvujem“, kaže Vučić.

Na pitanje kako komentariše to što je predsednik Nikolić podržao protest Vojnog sindikata Srbije Vučić kaže da bi se njima svako drugi dodvoravao.

"Ako ima nešto za šta su u pravu razgovaraćemo, ali više novca nema. Nije moja sujeta da sednem sa nekim, hajde da vidimo šta možemo da napravimo, ali nemojte da tražite leba preko pogače“, navodi premijer.

Na kraju Vučić je naveo da Srbija postaje normalna zemlja i da će on svima da kaže istinu: “Sviđa vam se – lepo, ne sviđa vam se – šta me to briga“.

"Radim marljivo, koliko sam fabrika otvorio? Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike i neće kolima moći da obiđu sve puteve koje sam napravio“, zaključio je premijer za televiziju Prva.

Izvor: Prva TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

rob

30.11.2016 16:22

Idealna kombinacija Seselj presdnik Vucic premier

ODGOVORITE
Name

NOLE

01.12.2016 07:14

Kakav seselj bre, nisi valjda ozbiljan? :)

Name

SoccerDad

01.12.2016 04:00

Bravo Vucicu! Rad i samo rad, rad se pika, sve ostalo je duvanje magle za Italiju, najveci doprinos svojoj drzavi i naciji se daje radom. Neka Srbuju primitivci koji nemaju sta drugo da ponude. Kako radis kad te niko ne gleda je vazno, svak neka radi najbolje sto zna svoj posao i stvorit ce se klimu u kojoj svak osjeca da nesto dobija, da je postovan i priznat. Par stotina politicara nemogu to sami i da hoce, sve je do nas.

ODGOVORITE