Vođa navijača: Znam ko je ubio Saleta!

Veljko Belivuk, vođa navijača Partizana, prihvatio je razgovor za Njuzvik iako „ovo za novine baš ne volim, ali sam svestan da moramo da se pojavimo i nešto kažemo“.

Srbija 30.11.2016 | 13:10
Vođa navijača: Znam ko je ubio Saleta!
Veruje da unapred zna kakvi će biti komentari jer o navijačima, pogotovo navijačima Partizana, „svi misle da su probisveti, narkomani, alkoholičari... A ja imam ženu i dvoje dece, radim normalno kao i drugi, ide mi staž, plaćam poreze državi“, kaže za Njuzvik.

Ružno je da tako pišu



O navodnom nadimku svog stradalog druga Aleksandra Stankovića još na početku dodaje:

"Pa, ko je njega zvao Mutavi? Jeste to pominjano, ali ko je za njegovog života smeo da mu se tako obrati? Ubijen Mutavi! Najblaže rečeno, mnogo je ružno da tako pišu" kaže Belivuk.

Nismo nevini, ali ni loši

Nemoguće je drugačije početi nego od Saletovog ubistva, o čemu, objašnjava, može samo delimično da govori:

-Nismo mi nevini, ne mogu to da kažem... Da nas iz čista mira povlače po novinama. Ali nismo ni toliko loši. I Sale je imao vrline i mane. Da znamo šta se desilo sa Saletom, znamo, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravni, mnogi su se udružili protiv nas i desilo se to što se desilo. Ima stvari o kojima moram dobro da razmišljam šta pričam. Ne zato što se nekoga bojim, nego zato što imam neke principe. Ali da je poznato zbog čega je ubijen, poznato je.



O tuči ispred stadiona

Belivuk opisuje i famoznu tuču ispred stadiona Partizana, kad je pretukao radnika obezbeđenja Božu Kumburovića:

-Znači, rukom ga pomerim i on tada izgovara: „Ma, nemoj da vas razbucam, da vam j...“ Kako mi je pomenuo majku, istog trenutka... Pišu, udario ga na kvarno. Udariti na kvarno je kad nekom priđete s leđa i udarite ga. A ja da šaljem „telegram“ bokseru koji je nastupao za reprezentaciju da ću da ga udarim, od toga nema ništa. Iskreno da vam kažem, on je dobro prošao. On je odlično prošao.

Vavić ih maltretirao

Vođa navijača crno-belih optužio je bivšu ekipu grupe Alkatraz oko Vavića da su maltretirali ljude na tribini i da su otimali novac od igrača:

- Znate kako, fudbaleri su, po mom mišljenju, najgori ljudi ubedljivo. Ima nekoliko izuzetaka, svaka im čast. Imate Saleta Ilića, pa Božinova, većeg Srbina od pola ovih ovde što igraju. Ali određeni fudbaleri su voleli da izađu na splav, da se slikaju s tim Vavićem, da se voze blindiranim kolima... Zašto? Promašili su profesiju.

Izvor: Kurir
Foto: Zorana Jevtić

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kondor

30.11.2016 13:30

Otegnuće on tebe, jer kada se pogleda snimak jasno se vidi da sve lažeš i da si ga mučki i pokvareno, više puta , bez razloga, krvnički udario. Tako će proći i Ristić, jer je očito da ste vi pravi "vitezovi" i da ne znate drugačije nego kvarno. Čak ste ga i kasnije udarali nemoćnoga i ne bio u vašoj koži, siguran da će vam biti vraćeno i da ćete ostati bez glave. Zato vas čovjek nije ni teretio i vi dobro znate šta vas čeka. Zaslužili ste.

ODGOVORITE