Engleska raskrinkava pedofiliju u fudbalu!

Tema koja "drma" Ostrvo...

Fudbal 01.12.2016 | 11:00
Engleska raskrinkava pedofiliju u fudbalu!
Afera razotkrivanja pedofilije u engleskom fudbalu dobro je protresla Englesku.

Bivši britanski fudbalski trener Beri Benel optužen je u utorak za seksualno zlostavljanje dečaka mlađih od 14 godina.

Tužilaštvo je navelo da je od policije okruga Češir dobila dosijee sa iskazima o seksualnom zlostavljanju dece što je dovelo do toga da se Benel tereti za osam krivičnih dela.

Benel je optužen za napad s namerom da počini blud, u pet tačaka za bludne radnje i u dve tačke da je primorao dečake da počine nepristojni čin.

Beri Benel, koji je svojevremeno u nekoliko klubova (jedan od njih je Kruv) radio kao trener omladinskih ekipa i osuđen u tri odvojena slučaja za zlostavljanje maloletnika, primljen je u bolnicu u petak.

On je 1995, 1998. i 2015. godine osuđen za zlostavljanje. U poslednje dve nedelje nekolicina bivših fudbalera dali su izjave u policiji i javno optužili Benela da ih je zlostavljao.

Među onima za koje se sumnja da su bili njegove žrtve pominje se i pokojni velški reprezentativac i selektor Geri Spid, koji je 2011. izvršio samoubistvo. Potvrđeno je da je on kao dečak i spavao kod Benela, kao i nekadašnji igrač Junajteda Alan Dejvis, koji se takođe ubio.

Benela je za pedofiliju prošle nedelje otvoreno optužio nekadašnji fudbaler Endi Vudvord, koji je bio žrtva nekadašnjeg trenera kao polaznik akademije Kruv Aleksandre. Potom je igrao za Buri, Šefild junajted, Halifaks, Skauntorp...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar