Pripremite se, stiže prava zima

Građane BiH sljedeće sedmice očekuju snježne padavine i nešto niže temperature vazduha koje će biti i do 4 stepena ispod nule.

Bosna i Hercegovina 26.11.2016 | 12:27
Pripremite se, stiže prava zima
Prema podacima Federalnog hidrometeorološki zavoda u nedelju u Bosni i Hercegovini preovladavaće umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je kiša u Hercegovini i Posavini, a tokom dana ponegdje u središnjoj BiH sa slabom rosom.

U večernjim satima doći će do jačeg naoblačenje sa sjevera i obilnijih padavima. Dnevne temperature kretaće se od 8 do 16 stepeni Celzijusa.

Prvi dan radne sedmice očekuje se pretežno oblačno vreme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prepodneva u centralnim, istočnim i zapadnim područjima BiH očekuje se slaba kiša i snijeg. Temparatura će da se kreće od minus jedan stepen do 13 stepeni Celzijusa.

U utorak i srijedu biće suvo i stabilno vreme, a jutra sa mrazom i maglom. Dnevne temperature iznosiće od 0 do maksimalno 12 stepeni Celzijusa u Hercegovini.

Snježne padavine najavljene su za petak i subotu, kada će se temperature vazduha kretati između -4 i 6 stepeni Celzijusa.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

***

26.11.2016 11:50

Nema vise bijelog brijega, nestasica svega pa i snijega...

ODGOVORITE
Name

Tetak Mata

26.11.2016 19:06

Nema zime ako nije bar minus 10 ovo je sve ljeto još

ODGOVORITE
Name

Zool

27.11.2016 07:37

Ova vijest ce naročito da obraduje one koji su spojeni na gradsku toplanu.

ODGOVORITE