Murinjovo prokletstvo! Evo zašto će Junajted biti šesti na kraju sezone...

Neobičan niz Portugalca progoni ga godinama u Engleskoj.

Fudbal 27.11.2016 | 10:30
Murinjovo prokletstvo! Evo zašto će Junajted biti šesti na kraju sezone...
Navijači Mančester Junajteda sigurno su već bili zamislili sebe kako proslavljaju titulu šampiona Engleske prošlog leta kada je Žoze Murinjo stigao u klub sa Old Traforda. 

Kupovina Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe i Henrika Mihtarjana samo im je pomogla da podignu ta očekivanja, kao i tri pobede u prav tri premijerligaška kola. Ali, od tada ne ide sve baš kako su planirali i zamislili, jer je njihov Junajted tek šesti na tabeli, sa čak devet bodova manje od lidera Čelsija. 

Ubedljiva pobeda nad Fajenordom u četvrtak uveče (4:0) malo je podigla sve u klubu, a kako im u nedelju na Old Trafordu gostuje ne tako snažni Vest Hem realno je da su još optimističniji.

Međutim, ako u maju sledeće godine budu prisustvovali katastrofalnoj sezoni mančesterskog kluba, biće jasno da Žozea Murinja prati ozbiljno prokletstvo i da se ne radi samo o koincidenciji. Naime, u njegovih pet kompletno odigranih sezona u Premijer ligi, Portugalac je uvek na kraju šampionata bio na istoj poziciji na kojoj je bio i posle 12 odigranih kola! 

Tri od tih pet sezona završile su se osvajajnjem šampionskih titula, ali nismo baš sigurni da su navijači Junajteda srećni zbog tog podatka posebno ako znaju da je njihov tim posle 12. kola tek šesti na na tabeli.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar