Trebinjski heroj – Stefan Milić

Trebinje ima svog heroja, a ime mu je Stefan Milić. Ovaj dvadesetdvogodišnji student prije desetak dana spasao je iz nabujale Trebišnjice četrdesetrogodišnju sugrađanku koja je pokušala samoubistvo.

Republika Srpska 23.11.2016 | 20:45
Trebinjski heroj – Stefan Milić
Nakon što je završio sa obavezama na trebinjskom fakultetu, gdje je student četvrte godine, Stefan Milić u poslijepodnevnim časovima je izašao u šetnju sa svojom djevojkom, da bi u blizini zgrade HET-a primjetio ženu u vodi. Prema njegovim riječima u prvim trenucima nije mu bilo jasno šta se deševa, ali kada je shvatio nije se mnogo dvoumio i bez imalo razmišljanja krenuo je u pomoć.

“Bacio sam pogled sasvim slučajno ka vodi. Vidio sam da nešto povremeno izranja, a kada sam shvatio da je u pitanju žena koja se, nažalost, davi odmah sam počeo da se skidam.Sjećam se samo da sam djevojci uspio da kažem par puta - zovi hitnu”, prisjetio se Stefan.

Iako nije poznovao tehniku spasavanje davljenika, Stefan je praktično vođen instinktom uradio sve kako bi njegova sugrađanka bila spasena.

“Počeo sam da plivam, bila je pod vodom i izvukao sam je jednom rukom. Jednom rukom sam nju držao, a drugom plivao do obale. Kada smo došli, pošto je bilo jako strmo, nisam mogao da je potpuno izvučem, pa sam je okrenuo na stranu i udarao po leđima da bi iskašljala vodu iz pluća i tu kao da je zaspala. Zadržali smo se 3-4 minuta dok nije došla hitna pomoć i policija”, naveo je Milić.

Trebišnjica važi za veoma hladnu rijeku i nije ugodna za kupanja ni u sred ljeta, a kamoli novembru mjesecu. Međutim, ovaj hrabri mladić zimu nije osjetio.

“Mislim da je to od adrenalina. Nije mi bilo nimalo hladno, nisam imao bojazni, tek kada smo bili na obali, pošto sam bio pola u vodi, pola napolju, tek sam tada osjetio da mi noge trnu i počeo sam da se tresem. Tada sam osjetio koliko je Trebišnjica hladna”, rekao je Milić.

Nakon ovog događaja Stefan dva dana nije spavao, a evo i poslije destak dana stalno razmišlja o tom događaja.

“Prva dva dana nisam mogao ni da spavam, jer mi je taj prizor stalno bio pred očima. Kasnije sam bio ponosan na sebe, jer sam sa prijateljima pričao da to nije bila nimalo bezazlena situacija, pogotovo što ništa nisam znao o tome. Bez obzira na to, osjećam ispunjenje, jer sam uvijek mašatao kao mali da nekome nešto dobro učinim. Jako sam srećan zbog toga, a nadam se da se to nikada neće ponoviti”, istakao je ovaj hrabri Trebinjac.

Stefan Milić uspješan je student, ali i sportista, tačnije nosilac crnog pojasa u džudou.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ma

23.11.2016 19:56

Sta rec,sve pohvale hrabrom Stefanu.Neka te sreca prati na svakom koraku Stefane.

ODGOVORITE
Name

M

23.11.2016 20:47

Bravo mladicu,svaka cast!

ODGOVORITE
Name

dm

23.11.2016 21:19

Stefane neka te Bog čuva, divan!

ODGOVORITE
Name

nagradite momka

23.11.2016 21:23

Zar treba da izlazimo na ulice da bi humano dijelo i to sto je momak rizikovao zivot neko nagradio.Bravo Stefane ziv bio i ti i tvoja porodica koja je tako zlatnog odgojila.

ODGOVORITE
Name

nagradite momka

23.11.2016 21:24

I zaboravis da kazem svaka cast BN TV ove slike iz Trebinja prosto odmaraju dusu.

ODGOVORITE
Name

Planinar i more

23.11.2016 23:29

Kad vec pomenu slike iz Trebinja da kazem da iznad Trebinja postoji tvrdjava Strac koje je pravila Austrija a i dan danas predstavlja cudo po svojim dimenzijama i tome kako je u to vrijeme na tom mjestu tako velika gradjevina pravljena,to je tvrdjava sa koje je Kusta htio da uzme kamen....i kad se popnes tamo po lijepom vremenu moze se vidjeti more cak i italijanska obala, citava Hercegovina i dio Crne Gore.Za ovog momka svaka cast.Rizikovat zivot da bi drugog spasio ima li sta vece.Obavezno ga treba nagraditi.