LŠ: Remi u Moskvi, otvorena grupa E!

Pucalo i sevalo u Moskvi, Armija ispala iz Lige šampiona! Leverkuzen odneo bod sa CSKA Arene posle zanimljivih 90 minuta - 1:1.

Fudbal 22.11.2016 | 20:30
LŠ: Remi u Moskvi, otvorena grupa E!
Izgleda da ćemo u šašavoj grupi E morati da sačekamo sve do poslednjeg kola kako bismo saznali imena ekipa koje idu u nokaut fazu Lige šampiona, jer iako je Leverkuzen imao dugo prednost na gostovanju u Moskvi, nije uspeo na kraju da odnese tri boda kojima bi obezbedio proleće u najelitnijem takmičenju. Šta više, mogu da budu srećni što su se izvukli neporaženi, jer su Armejci u finišu propustili nekoliko dobrih šansi u jeku ofanzive.

Sjajan meč odigrali su Armejci i Farmaceuti, posebno u drugom poluvremenu, a posle svega viđenog remi (1:1) možda je i najrealniji ishod ovog susreta. On će sigurno zadovoljiti goste, jer i dalje ostaju u igri za osminu finala, ali ne i domaćine koji su trećim remijem ispali iz Lige šampiona i jedino im preostaje borba za treće mesto i Ligu Evrope, ako Totenhem izgubi večeras.

Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, a već u 16. minutu posle lepe akcije dva Kevina,Kampl je idealno poslužio Folanda koji se sjajno ubacio, izbegao ofsajd i matiraoAkinfejeva za radost Bajera.

Taj gol pao je samo pet minuta nakon što je Golovin propustio dobru šansu da donese prednost domaćinu, a posle vođstva Leverkuzena i večeras indisponirani Džagoev je mogao da vrati CSKA u igru, ali bez uspeha.

U nastavku je Leonid Slucki posegao za izmenama, ali ne tima već taktike, povukao igrače što bliže golu Farmaceuta, a posle bespotrebnog faula Henriksa domaćin je dobio najstrožu kaznu u 75. minutu. Natho je bio precizan sa bele tačke, izjednačio je na 1:1 i od tog trenutka krenuo je zanimljiv okršaj spuštenih gardova. Ređale su se akcije na obe strane, prvo je Foland pogodio stativu za Bajer, a zatim su i Džagoev iČalov promašivali na drugoj strani. Na kraju možda i najrealniji remi koji je zadovoljio goste, dok se Moskva oprostila sa Ligom šampiona za ovu godinu. 

Srpski reprezentativac Zoran Tošić nije bio u timu domaćina večeras iako je bio najavljen i za sada nema informacija zbog čega je propustio ovaj duel. 

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

Utorak

GRUPA E

CSKA – Leverkuzen 1:1 (0:1)
/Natho 76. pen - Foland 16/

20.45: Monako – Totenhem

GRUPA F

20.45: Dortmund – Legija
20.45: Sporting – Real M.

GRUPA G

20.45: Lester – Briž
20.45: Kopenhagen – Porto

GRUPA H

20.45: Sevilja - Juventus
20.45: Dinamo Z. - Lion 

Sreda

GRUPA A

20.45: Arsenal – PSŽ
20.45: Ludogorec - Bazel

GRUPA B

18.45: Bešiktaš – Benfika
20.45: Napoli – Dinamo K.

GRUPA C

20.45: Menehngladbah – Mančester Siti
20.45: Seltik - Barselona

GRUPA D

18.00: Rostov -  Bajern
20.45: Atletiko M. - PSV

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar