Pominjao se kao Milikova zamena, sad ide na probu u Bari!

Veliki sunovrat nekadašnje zvezde FM...! Federiko Makeda i dalje pokušava da nađe klub...

Fudbal 22.11.2016 | 22:00
Pominjao se kao Milikova zamena, sad ide na probu u Bari!
Priča o trnovitom putu kojim je Federiko Makeda prošao u praznjikavoj fudbalskoj karijeri mnogo puta je ispričana. Momak iz reda propalih talenata, a za kojim je ne tako davno ludela cela planeta. Ali slava, raskalašni život i previše pića učinili su svoje, pa će nekada veliki biser Mančester junajteda ostati upamćen samo kao izgorela zvezdica kojoj je čuvena fudbalska simulacija Football Manager predviđala vrhunsku karijeru. 

I pored toga što je dosadašnju karijeru proveo na neispunjavajućim pozajmicama ovaj 25-godišnjak (da, ima 25 godina) nedavno se pominjao kao potencijalno rešenje za Napolijeve probleme u napadu uzrokovane teškom povredom Arkadijuša Milika. Međutim, odavno se odustalo od te ideje. 

Makedina karijera nalazi se u blatu. Letos nije prošao probu u Votfordu, već sedam godina „vuče“ se po raznim pozajmicama, a kako javlja Sport Italija, izdanku Lacijeve fudbalske škole sada će probati da se izbori za ugovor u - Bariju. Čuveni Petlovi iz južne italijanske luke ozbiljno kubure u napadu, zbog čega i žele da vide da li je Makedarešenje za njihove probleme. Doduše, Makeda se kroz karijeru nije nadavao golova, iako je po zvanju centarfor.

Jedan sitan blesak imao je tokom pozajmice u Birmingemu, kada je na 18 utakmica dao 10 golova, što ga je kasnije preporučilo Kardifu. Međutim, osim što je u prvoj sezoni upisao osam komada na 25 mečeva, u svim ostalim sezona tresao je mreže manje od po tri puta!

Zato i jeste pitanje ima li Makeda ono što Bariju treba - suvi barut u nogama. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar