SIPA pretresla privatni sef u Unikredit banci

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ danas su, po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, pretresli sef u Unikredit banci koji koristi Jasmina Horo, koja je uhapšena u okviru akcije "Blok".

Bosna i Hercegovina 21.11.2016 | 22:51
SIPA pretresla privatni sef u Unikredit banci
"Pripadnici Sipe pretresli su sef Unikredit banke koji koristi osumnjičena Jasmina Horo, prilikom čega su pronađeni predmeti i dokumentacija koji mogu poslužiti za dokazivanje krivičnih djela koja se stavljaju na teret osumnjičenima koji su zajedno s Esedom Radeljašem uhapšeni u akciji 'Blok", rekla je Srni portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić.

U okviru policijske akcije "Blok", sprovedene 10. novembra, uhapšeni su Esed Radeljaš, Jasmina Horo, Nedžad Kapetanović i Jusuf Čaušević.

Radeljaš je osumnjičen za krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi, te pranje novca.

Počinjenjem ovih krivičnih djela Radeljaš je sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko milion KM.

Ostala tri osimnjičena lica Radeljašu su omogućila da upravnim postupkom nezakonito stekne novac i imovinu.

Jasmina Horo bila je pomoćnik bivšeg načelnika opštine Novi Grad Damira Hadžića.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nije dobro

21.11.2016 17:34

Sve sami lopov i pljackas pa imali truna patriotizma u ovom narodu jedino ne kradu oni koji zaista nemaju priliku.

ODGOVORITE
Name

Zasto niko ne pokrece nista za vaskovica

21.11.2016 18:44

Gdje je Vaskovic. Niko ni klinom da mrdne. Svima dobro da se sklonio. I vlasti i opoziciji, jer je kritikovao i jedne i druge. Opozicija cuti. Treba nas posuti samo bojnim otrovima. Drugo nista nismo ni zasluzili

ODGOVORITE
Name

mali

21.11.2016 19:04

Prosel godine na ovom portalu je objavljena slika dodik cvijanovic i vaskovic u black and brown kaficu u banja luci svi nasmijani i pila se kafica...

Name

Brod

21.11.2016 19:06

Ipak je Rudonja uspio, sklonio je najveću opoziciju u RS. Drago mi je da je hrabri novinar Slobodan Vasković na sigurnom netreba biti puno pametan da bi se zaključilo da bi sigurno završio kao Vukelić ili Garić. Tragedija je veća što šuti opozicija a bogami i kolege novinari, jedino je BN objavio da je Vasković napustio zemlju. REŽIM JE NAPRAVIO USPJEH A MI TONEMO KA SJEVERNOJ KOREI.

Name

Kontrolor kriminala u RS

21.11.2016 19:09

Pitaj Selmana