Zbog svađe prekinuta sjednica Parlamenta

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je sjednicu parlamenta nakon polučasovne žučne rasprave i svađe poslanika.

Srbija 18.11.2016 | 22:53
Zbog svađe prekinuta sjednica Parlamenta
Nakon što su neki od poslanika glasno negodovali, šetali po sali tokom zasjedanja i fotografisali telefonom, Gojkovićeva je poručila da Skupština ne može tako da radi i zakazala nastavak sjednice za utorak, 22. novembar.

"Moraću da uzmem par dana da razmislim o ovom sazivu parlamenta i šta nam je činiti, jer postoji duboko nerazumevanje", rekla je Gojkovićeva.

Ona je napomenula da mora da razmisli o razumijevanju parlamentarizma i o tome da li je neko došao sa namjerom da obesmisli parlament. Gojkovićeva je prethodno određivanjem kraćih pauza bezuspješno pokušavala da smiri situaciju, jer su se poslanici međusobno vrijeđali i psovali.

Za vrijeme izlaganja Aleksandra Martinovića iz Srpske napredne stranke, koji je pozvao predsjedavajućeg da zaustavi hajku protiv poslanika Marjana Rističevića, poslanici stranke "Dosta je bilo" i Demokratske stranke ustali su sa svojih mjesta, glasno negodovali i držali transparente "Isključi nasilje, isključi Rističevića".

Poslanik "Dosta je bilo" Branislav Mihajlović, kome je Gojkovićeva izrekla opomenu i udaljila ga sa sjednice, u jednom trenutku je ustao i glasno vikao.

Gojkovićeva je sa sjednice udaljila i poslanika Demokratske stranke Balša Božovića, a njegov stranački kolega Goran Ješić je poslije rasprave sa predsjednikom Skupštine Srbije glasno opsovao.



(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

x

18.11.2016 19:58

FARMA

ODGOVORITE
Name

Re

18.11.2016 23:02

I jad

Name

Bigi

19.11.2016 07:19

Samo ostro iii... "Hvala Vam bas sto ste me to pitali...i aako mislite da li cu reagovati,ja vam kazem sa ponosom hocu reagovacu neka vidi svet neka vidi EU staa se doogaadjaaa...xaxaxa Ccc lol

ODGOVORITE
Name

Hi

19.11.2016 08:58

Politicari haha..Nema ni muslimana ni hrvata, siptara, zidova, crnaca... i opet ne funkcionise..Mrze se izmedju sebe a kamo li da je neko druge vjere ili nacije...

ODGOVORITE