"Niššta lošše nije uradio, kriv jer mi je brat"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da za njegovog brata Andreja niko ne može da kaže ni da je nešto ukrao, niti da je bilo šta dobio od države, te da je njegova jedina krivica - što mu je brat.

Srbija 17.11.2016 | 22:15
"Niššta lošše nije uradio, kriv jer mi je brat"
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa napisima u medijima o njegovom bratu, naveo da su izgleda otkrili rupu na saksiji, odnosno - da ima brata, Andreja.
 
On kao premijer, kaže, srećan je zbog toga što može nešto da uradi za svoju zemlju.

"To je divan posao" podvukao je premijer i dodao:

"A, zamislite da ste na mestu nekoga čiji je posao - samo kaži nešto ružno o nečijoj porodici... A, videli ste, nigde ničega nema...".

Da li mogu da kažu da je moj brat negde nešto uzeo, ukrao, nešto dobio od države, zapitao je Vučić.

- Ne mogu da kažu ništa, ništa od toga nije tačno. Ne interesuju ga funkcije. Kriv je što je moj brat, što me voli i što mi pomaže tako što se sreće sa aktivistima stranke koju vodim. Alal im vera kako su otkrili Ameriku, sve Kolumbo do Kolumba - dodao je Vučić.

Kako je rekao, nije se zbog toga ni najmanje uzbudio, to govori o njima, a ne o njemu.

"Samo napred, ja ću svoj posao da radim, a na kraju, narod uvek sve dobro vidi i procenjuje", poručio je premijer.

Vulin: Andrej Vučić je žrtva svog prezimena

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom pisanja pojedinih medija o bratu premijera Andreju, da je on žrtva svog prezimena.

"Sudeći po naslovnim stranama nekih novina Andrej Vučić je uradio nešto loše samo zato što postoji", rekao je Vulin gostujući na Pinku.

Podsetio je da to nije prvi put da pojedini mediji pišu o premijerovom bratu, te da se pritom kao glavni problem postavlja pitanje da li je on član SNS i da li aktivno učestvuje u radu te stranke.

Govoreći o velikoj kolicini oružja nedavno pronađenog u blizini porodične kuće premijera Vučića, Vulin je rekao da je atentat pripreman ili na premijera ili na njegovog brata.

"Nisam siguran da li atentat pripreman za Andreja Vučića ili Aleksandra Vučića, ali za jednog jeste", naveo je Vulin.

Namera DJB je bila da izazove veliki incident

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da su poslanici DJB i njihov lider Saša Radulović u parlamentu pokazali "najgore moguće uličarsko ponašanje pljuvanjem i psovanjem poslanika" SNS Marjana Rističevića.

On je za televiziju Pink rekao da je verovatno namera Radulovića i njegove poslaničke grupe bila da izazove incident u parlamentu, te upitao kakvu sliku Radulović i DJB šalju o parlamentu.

"Iz samo njima poznatih razloga Radulović i njegova grupa su prišli poslaniku vređali ga, psovali mu majku i pljunuli ga. Šta su ocekivali? Šta su hteli, da izazovu veliki incident u Skupštini Srbije", upitao je Vulin i dodao da je očigledno da se od Radulovića ne može napraviti uljudan čovek.

Prema njegovim rečima, Rističević je u raspravi pokazao nekoliko fotografija kako se na najbrutalniji način odnosi prema ženama u neko ranije vreme i to u državnim institucijama, te da su mu prišli poslanici DjB i pljuvali ga i psovali.

"Iz potpuno nepoznatog razloga Radulović i DjB osetili su potrebu da prave incidente u Skupštini, zaista liči na Samopredeljenje u Prištini", naveo je Vulin i dodao da se tako ne ponaša u Skupštini Srbije.

"Šta ste hteli? Vas 10, 15 prišlo je klupama gde sedi 150 ljudi. Šta su hteli? Da skoče na vas, da vas tuku tamo, da se desi incident", upitao je Vulin i čestitao Marjanu Rističeviću na uzdržanosti i na tome što je izdržao tako nešto.

Tokom jučerašnje rasprave na sednici, predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je opomene poslanicima DjB Nenadu Božiću i Tatjani Macuri, jer su, kako je rekla, poslaniku SNS Marjanu Rističeviću opsovali majku i pljunuli ga.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kal

17.11.2016 21:31

Ne laje kera radi sela

ODGOVORITE
Name

Re kal

18.11.2016 07:17

Pljuvanje, prijetnje,psovanje, uvrede, ubistva,...Na sta me ovo asocira?