EL: Zvezda opet cimala živce navijačima, ali slavila u Njemačkoj!

Zvezda je večeras gospodar drame: Simonović ponovo upalio kada je bilo najteže, Dženkinsovi poeni za treće evroligaško slavlje! Crveno-beli odbranili poslednji napad i slavili rezultatom 78:79.

Košarka 15.11.2016 | 22:00
EL: Zvezda opet cimala živce navijačima, ali slavila u Njemačkoj!
Crvena zvezda i Bamberg u ovoj evroligaškoj sezoni ne mogu bez drame, pa se ništa drugo osim nove velike nizvesnosti nije moglo očekivati ni u večerašnjem okršaju u Brose areni. Crveno-bele je ovoga puta pogledala sreća, pa su poenima Čarsla Dženkinsa 24 sekunde pre kraja utakmice stigli do trećeg trijumfa u ovoj evroligaškoj sezoni - 78:79 (14:11, 15:27, 32:20, 17:21).

Zvezdu je ponovo u najtežim trenucima utakmice pokrenuo fenomenalni Marko Simonović, koji je u završnici trće četvrtine pogodio dva vezana šuta van linije 6,75. Isti igrač je zajedno sa Milkom Bjelicom, Markom Gudurićem i na kraju trezvenim Dženkinsomuspeo da napravi prevagu na stranu beogradskog tima. Ključnu ulogu u poslednjem napadu domaćina odigrao je i sjajni Branko Lazić, koji je odličnom odbranom sprečioDarijusa Milera da postigne pobedonosne poene.

Gosti nisu najbolje ušli u meč, što je domaćin iskoristio i već nakon tri minuta igre vodio sa 8:1. Bamberg ni tada nije blistao, ali je uspeo da okonča prvu deonicu u svoju korsit (14:11). Ipak, Radonjićev tim se rastrčao i raspucao u drugih 10 minuta, počeo da pogađa i sa spoljnjih, ali i unutrašnjih pozicija, a kada su se na to nadovezali i brzi kontranapadi prednost je otišla i na dvocifrenu, pa je u 18. minutu na semaforu stajao rezultat 27:38.

Crveno-bele su u prvom poluvremenu predvodili Milko Bjelica i Marko Simonović, ali je na startu drugog Nikolo Meli pogodio tri vezane trojke i već do četvrtog minuta treće četvrtine u potpunosti anulirao prednost Beograđana (43:43). Zahvaljujući istom igraču Bamberg je ubrzo u potpunosti preokrenuo rezultat. Posle sedam minuta igre rezultat u trećoj deonici je bio 20:7, a Bamberg u suficitu od pet poena (50:45), što dovoljno opisuje dominaciju nemačkog tima u tom delu utakmice.

Kao i na svakom dosadašnjem gostovanju u Evroligi iskusni Marko Simonović je bio igrač koji je Zvezdu dizao iz letargije. Ovoga puta to je učinio sa dve vezane trojke u 28. minutu igre, pa je Bambergov furiozni niz bio u potpunosti presečen, a crveno-beli ostali u ravnopravnoj igri pred početak poslednje četvrtine (61:58).

Da će biti pakleno u poslednjoj deonici trojkom je najavio Marko Gudurić, iako je istom merom odgovorio hladnokrvini Janis Strelnijeks. Rovoska bitka je trajala bukvalno do poslednjeg trenutka utakmice, iako je Brose u jednom tenutku bio i na plus pet (71:66). Zvezda je na tu prednost domaćina reagovala serijom 6:0, pa je na nešto manje od čitiri minuta pre kraja prednost ponovo bila na strani gostiju (71:72). Ipak, kao nebrojano puta u toku meča, Bamberg je ponovo uspeo da se podigne poenima Darijusa Milera.

Dramu su do vrhunca u poslednjem minutu doveli Zizis, Simonović i Dženkins, zahvaljujući čijim je poenima, uz evidentan faul, Crvena zvezda došla do minimalne prednosti 24 sekunde pre kraja meča. Onda je na scenu stupio Branko Lazić i odbranio veliko slavlje srpskog šampiona, iako su domaći, predvođeni temperamentnimTrinkijerijem tražili faul nad svojim možda i najboljim igračem u ovom meču.

BAMBERG - CRVENA ZVEZDA 78:79
/14:11, 15:27, 32:20, 17:21/

BAMBERG: Kozer 7, Meli 16poena, 10 skokova, Zizis 11, Nikolić, Štajger 9, Tajs 2, Lo, Stelnieks 12, Miler 14, Hekman 2, Radošević.

CRVENA ZVEZDA: Volters, Dangubić, Mitrović, Lazić 3, Simanić, Dobrić, Simonović 17, Dženkins 10, Gudurić 11, Jović 12, 5sk, 5as, Kuzmić 8, Bjelica 18, 5sk.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar