Nišikori: Vavrinka je mnogo griješio!

Kei Nišikori istakao je brojne greške Stanislasa Vavrinke kao ključni faktor pobede na startu Završnog turnira.

Tenis 15.11.2016 | 10:15
Nišikori: Vavrinka je mnogo griješio!
Japanac je lako savladao Švajcarca (6:2, 6:4), iako je ubacio tek 46 odsto prvih servisa u prvom meču grupe "Džon Mekinro".

"Odličan početak turnira, bio sam pun samopouzdanja. Video sam da on ne igra najbolje, dosta je promašivao, mnogo grešio. Video sam to kao šansu, pa sam pokušavao da budem agresivan. Odigrao sam dobar meč", rekao je Nišikori.

U sredu ga očekuje duel sa Marinom Čilićem, a u poslednjem kolu sa prvim reketom sveta Endijem Marijem, koga je savladao na US Openu.

"To mi daje samopouzdanje, igrali smo ove godine tri, četiri puta, doživeo sam težak poraz u Riju. Ali sam igrao dobro na USO i Dejvis kupu. Osećam da imam šansu da ga pobedim, iako je najteži rival u grupi", rekao je Japanac.

Peti teniser sveta ima šansu da godinu završi kao treći na ATP, ali to zavisi i od toga šta će uraditi Vavrinka i Miloš Raonić u Londonu.

"Ne mislim mnogo o poziciji, ali bi bilo lepo završiti godinu kao četvrti ili treći. Imam šansu ako budem dobro igrao ove sedmice. To mi je jedan od ciljeva. Sledeće godine se nadam da ću ostati tu i pokušati da stignem Marija i Novaka", zaključio je Nišikori.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar