Nastavak 'Pravde': Uhapšen Izet Musić

Pripadnici Federalne uprave policije kasno sinoć lišili su slobode još jednu osobu koja se dovodi u vezu sa ostalim uhapšenim u akciji 'Pravda' koja se od petka sprovodi na teritoriji BiH i Hrvatske.

Bosna i Hercegovina 14.11.2016 | 12:00
Nastavak 'Pravde': Uhapšen Izet Musić
Nezvanično, uhapšen je Izet Musić, a on se sumnjiči da je učestvovao nelegalnim radnjama za koje se terete i ostale osobe koje su uhapšene u zajedničkoj akciji FUP-a, MUP-a RS, MUP-a KS, OSA-e i USKOK-a.

Jutros je za N1 potvrđeno iz Kantonalnog suda da je određen jednomjesečni pritvor za Aliju Delimustafića, Jusu Škrijelja, Lejlu Cerić, Suadu Hadžić i Samiru Skorupan.

Tužilaštvo KS i dalje čeka odgovor Kantonalnog suda na zahtjev o određivanju pritvora i raspisivanju međunarodne potjernice za Lejlom Fazlagić, Mirsadom Delimustafićem i Zoranom Lončarom.

Takođe, odgovor na predložene mjere zabrane se očekuje za Muamera Pitu, Hajrudina Omerbegovića, Suadu Hadžić, Nihada Druškića, Muhameda Hadžiomerovića, Emira Karaču, Edinu Mutevelić, Kemu Kapura, Edina Banovića i Peru Vukovića.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Malo itanjce

14.11.2016 11:12

Je li ovaj Muamer Pita sta u rodu onom Seadu Pita bivsem finansiskom direktoru Cenexa, koji je finansiski pokrivao sav raniji kriminal Delimustafica. Ko zna neka odgovori

ODGOVORITE