Književno veče posvećeno Vujinoviću

Grad Loznica, Biblioteka Vukovog zavičaja i izdavačka kuća „Filip Višnjić“ upriličiće 17. novembra u Biblioteci Vukovog zavičaja u Loznici književno veče posvećeno književniku Janku Vujinoviću, koji je rođeni Jadranin u selu Bradić, a odrastao u Lešnici kraj Drine pre nego što se otisnuo u svet.

Srbija 13.11.2016 | 18:40
Književno veče posvećeno Vujinoviću
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović kaže da Vujinović, praktično, „nikada nije odlazio iz zavičaja sudeći po njegovim delima, ne samo onim Vučji nakot i Hras, u kojima je, pored ostalog, izneo bogatstvo srpskog jezika posebno iz Jadra, njegovog i Vukovog zavičaja“.

Zato je ovaj pisac, ističe čelni čovek Loznice, „zaslužio najveće počasti i pažnju Loznice i svih stanovnika ovog dela Srbije“.

"Voleo bih da bude što više mojih zemljaka i čitalaca, kao i onih sa leve obale Drine iz Republike Srpske, jer sam imao sreću da živim i kraj Jadra i kraj Drine", kaže pisac.

"Radujem se i susretima sa komšijama, prijateljima i kumovima iz Bradića i Lešnice. Siguran sam da će imati šta da vide i čuju na ovoj kultirnoj svetkovini koja će mi, na moju veliku radost, biti darovana od srca."

„Povratak u zavičaj“ ime je književne večeri koje se održava povodom pola veka Vujinovićevog spisateljskog rada, na kojoj će govoriti profesori Marko Nedić i Miodrag Maticki, kao i Radovan - Beli Marković.

Odlomke iz Jankovih dela govoriće glumac Ljubivoje Tadić, a poeziju će kazivati pesnici Ljubomir Ćorilić i Milan Lukić.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar