Pelegrini: Mogao bih u Barselonu!

Čileanski trener Manuel Pelegrini naglasio za "Cadena Ser" da je za vrijeme njegovog boravka u Realu, u sezoni 2009.-2010., povremeno bilo veoma teško voditi klub.

Fudbal 12.11.2016 | 21:00
Pelegrini: Mogao bih u Barselonu!
Čileanski trener Manuel Pelegrini izjavio je u četvrtak da ne razmišlja o povratku u Real Madrid na čijem se kormilu nekada nalazio, dodajući da bi, čak, jednoga dana mogao preuzeti Barselonu.

Naglasio je za "Cadena Ser" da je za vrijeme njegovog boravka u Realu, u sezoni 2009-2010, povremeno bilo veoma teško voditi klub.

"Volio bih da smo osvojili trofeje. Imali smo sjajnu sezonu, iako Ronaldo nije bio u timu tri mjeseca. Volio bih da smo bili prvaci, ali nisam želio nastaviti raditi u tadašnjim uslovima. Nisam imao interes da ostanem u Real Madridu u takvom načinu rada. Nikada nisam razmišljao o povratku. Nikada se ne bih vratio u neki klub, volim nova iskustva i to je jedan od razloga mog odlaska u Kinu", rekao je Pelegrini, koji sada vodi Hebei.

Istakao je takođe da je od samog početka bilo jasno da će se Ronaldo razviti u jednog od najboljih fudbalera Reala svih vremena.

"Nisam ni sumnjao da će postati ovo što je danas. Jedna od najvećih stvari koju smo uradili bila je da osvojimo 96 bodova u sezoni u kojoj je Ronaldo bio povrijeđen tri mjeseca. Mislim da će on i Mesi biti konkurenti za Zlatnu loptu", kazao je čileanski trener.

Na kraju je naglasio da bi se mogao vratiti u španski fudbal, pa čak i u Barselonu.

Podsjetimo, Pelegrini je dobio otkaz u "kraljevskom klubu" jer nije uspio osvojiti trofej.

Izvor: Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar