Uhapšeno šest osoba, među njima i policajac

Šest osoba, osumnjičenih za tešku krađu, uhapšeno je u jučerašnjoj akciji policije Tuzlanskog kantona. Među uhapšenima je i službenik policije A.B., koji je osumnjičen da je odavao službene tajne.

Bosna i Hercegovina 11.11.2016 | 11:28
Uhapšeno šest osoba, među njima i policajac
Pored hapšenja policijskog službenika, uhapšeni su D.Dž, N.I, R.P, E.S, i M.J.

Akcija je izvedena po naredbama opštinskih sudova, a realizovana je na području Tuzle, Živinice i Lukavca gde su obavljeni pretresi stambenih objekata, pilana i površinskih kopova na ukupno devet lokacija.

U pretresima su privremeno oduzeta tri rovokopača, tri kamiona, dva traktora sa alatom za izvlačenje balvana, dva automobila, dva pištolja, 236 komada metaka kalibra 7.62mm, dvanaest metaka kalibra 9mm, devet motornih pila, kao i veća količina razne dokumentacije koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dijela.

Uhapšene osobe sprovedene su u MUP TK na kriminalističku obradu, poslije koje će biti predata u nadležnost Tužilaštva TK. Na teret im se stavlja da su počinili krivična djela teške krađe, nedozvoljene trgovine, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i odavanja službene tajne.

(Tuzlanski ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bn

11.11.2016 13:59

U BiH glavni kriminalci su policajci.

ODGOVORITE