Upozorenje vozačima: Poledica na kolovozu

Auto-moto savez Republike Srpske upozorava vozače na poledicu na putevima u višim krajevima, preko planinskih prevoja, preko mostova i na prilazu tunelima.

Bosna i Hercegovina 11.11.2016 | 09:20
Upozorenje vozačima: Poledica na kolovozu
Vozačima se savjetuje da budu oprezni i zbog učestalih odrona kao i jutarnje magle u kotlinama i uz riječne tokove u istočnim krajevima.
 
Zbog radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod hidroelektrane Bočac od 14.00 do 14.30 časova doći će do privremene obustave saobraćaja.  Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja po suvom kolovozu.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na deonici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita gdje je u toku izgradnja mosta.

Do povremene obustave saobraćaja dolazi na dionici Rogatica-Ustiprača u mestu Dub od 9 do 10 i od 14 do 17 časova.

Zbog deminiranja terena dolaziće do povremene obustave saobraćaja na magistralnim putevima Tuzla-Ugljevik na Banj Brdu i Teslić-Kotor Varoš u mestu Rujevica, te u mjestu Klakari na području opštine Brod. Povremene obustave trajaće pola sata, a saobraćaj će biti omogućen po 15 minuta.

Na području Federacije BiH kraći zastoji zbog radova mogući su na magistralnim putnim pravcima Banjaluka-Jajce, Donji Vakuf-Bugojno, Prozor-Jablanica i Priboj-Simin Han.

Tokom dana zbog deminiranja terena do povremenih obustava saobraćaja dolaziće na magistralnom putu Stolac-LJubinje i na regionalnom putnom pravcu Zavidovići-Olovo.

(Srna)
(Foto: mojahercegovina.com / Promo)

Komentari / 0

Ostavite komentar