Nova teška povreda u Juventusu!

Juve nema premca u Seriji A ni ove sezone, ali ako nešto bude zaustavilo "bjankonere" na putu ka skudetu to će biti povrede.

Fudbal 09.11.2016 | 10:00
Nova teška povreda u Juventusu!
Rivali teško mogu. Možda mogu povrede i suspenzije.

Šampion Italije Juventus potvrdio je da će defanzivac Andrea Barzalji (35) zbog iščašenja ramena pauzirati dva meseca.

Barzalji se proteklog vikenda povredio na gostovanju Kjevu (2:1). Samo četiri minuta odigrao je na "Bentegodiju", nakon čega je mesto morao da ustupi Leonardu Bonućiju, koji je i sam imao problema sa povredama ove sezone.

Naknadnim testovima potvrđeno je da će iskusni štoper morati na dužu pauzu, čime su se obistinile crne slutnje da se radi o ozbiljnoj povredi.

"Barzalji će zbog povrede morati da nosi zaštitu za rame četiri sedmice. Trenutne prognoze govore da će se na teren vratiti približno za dva meseca", navodi se u saopštenju "bjankonera".

Standardni reprezentativac Italije propustiće naredni kvalifikacioni meč za Mundijal 2018 godine protiv Lihtenštajna, kao i prijateljski duel "azura" i Nemačke. Saigračima neće moći da pomogne u šest prvenstvenih i dve utakmice Lige šampiona, a očekuje se da se na teren vrati 8. januara, kada Juventus igra domaći meč sa Bolonjom.

"Bolnica" u torinskom klubu tako je proširena za još jedno ime, nakon što je povredu doživio i Đorđo Kjelini. Od ranije su van stroja Paolo Dibala, Marko Pjaca i Rolando Mandragora.

Takođe, 23. decembra Juventus očekuje duel Superkupa Italije sa Milanom, a odbrambeni fudbaler "Stare dame" neće biti u konkurenciji ni za ovaj meč.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar