Stiven Džerard ide u penziju!

Svet fudbala napušta još jedna živa legenda, Stiven Džerard ide u penziju nakon što je njegov Los Anđeles Galaksi završio sezonu, prenose engleski mediji.

Fudbal 08.11.2016 | 22:00
Stiven Džerard ide u penziju!
Njegov poslednji potez bio je jedanaesterac koji je dao u penal seriji polufinala Zapada MLS lige, a savladao je bivšeg rivala iz Merzisajda, nekadašnjeg golmana Evertona Tima Hauarda.

Džerard ima 36 godina, najveći deo karijere, 17 sezona proveo je u Liverpulu koji je 12 godina predvodio kao kapiten, a na 710 utakmica postigao je 186 golova.

Sa "redsima" je bio prvak Evrope 2005. godine, osvojio je još osam trofeja, ali među njima nije Premijer liga. Za reprezentaciju je nastupio 114 puta i postigao 21 gol.

Prethodne dve sezone je nastupao za Galaksi za koji je na 38 mečeva postigao pet golova, a ni u SAD nije stigao do titule šampiona.

Navijači Liverpula se nadaju da bi mogao da se vrati u voljeni klub, koji je trenutno među kandidatima za titulu u Premijer ligi. Nedavno je menadžer Jirgen Klop naveo da je on uvek dobrodošao u Liverpul.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar