EP - baraž: Šampioni se okupili pred Norvešku!

Najvažniji meč u reprezentativnoj karijeri! “Spremni smo i verujemo u konačni uspeh, mada nikako ne smemo da potcenimo rivala”, rekao je desni bek mlade reprezentacije i francuskog Bordoa Milan Gajić.

Fudbal 07.11.2016 | 17:00
EP - baraž: Šampioni se okupili pred Norvešku!
Sve je spremno za meč generacije. Tačnije jedan od mečeva generacije pošto su mladi reprezentativci Srbije još u omladinskim danima igrali duele pod imperativom moranja. I redovno ih dobijali. Biće to veliki adut Orlića uoči baraž utakmica s Norveškom za odlazak na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj. Lepo raspoloženi mladi reprezentativci Srbije javili su se selektoru Tomislavu Siviću čekajući da kompletiraju redove.

Na okupljanje su kasnili Marko Grujić i Miloš Veljković, a u toku dana očekuje se dolazak kapitena Nemanje Maksimovića.

"Čeka nas jedan od najvažnijih mečeva u reprezentativnoj karijeri. Znamo da su očekivanja javnosti velika, da svi veruju u ovu reprezentaciju i zato ne bismo smeli da razočaramo. Spremni smo i verujemo u konačan uspeh, mada nikako ne smemo da potcenimo rivala. Oni su uigrani. Više od petorice igrača je debitovalo za prvi tim i što je jako važno imaju kontinuitet igara u klubovima. To sve pokazuje koliko treba da budemo oprezni", rekao je desni bek mlade reprezentacije i francuskog Bordoa Milan Gajić.

Za stručni štab mlade reprezentacije Srbije operacija Norveška je već odavno počela. Selektor Tomislav Sivić je po okupljanju okupio najbliže saradnike i stručni štab ojačan legendama našeg fudbala Vladimirom Petrovićem Pižonom i Ilijom Petkovićem. Deluje da su Orlići odlično upoznati s manama i vrlinama protivnika u baražu.

"Jedan od najboljih igrača norveške reprezentacije je Selnes iz Sent Etjena. Znam ga iz francuskog prvenstva. Odličan vezista, sa ubojitom levom nogom. Mnogo toga u igri Sent Etjena zavisi od njega što samo dokazuje kakav nas posao čeka", dodao je Gajić.

Posle okupljanja mladi reprezentativci Srbije imaće danas jedan trening. Prvi meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo na programu je u petak od 18 časova (TV Arena) na stadionu Partizana.

Revanš je četiri dana kasnije u Dramenu, gradu u kojem je mlada reprezentacija Jugoslavije 2003. godine overila plasman na Prvenstvo Evrope u Nemačkoj.

Neka se istorija ponovi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar