Hidink odbio Inter?!

Holandski trener Gus Hidink navodno je odbio da bude intervjuisan kao jedan od četvorice kandidata za novog šefa struke milanskog Intera jer smatra da mu je posao trebao biti ponuđen.

Fudbal 06.11.2016 | 11:30
Hidink odbio Inter?!
Agencija ANSA tvrdi da će Inter napraviti svojevrsni "kasting" trenera u hotelu u centru Milana.

Novi vlasnici, kineski "Saning" će uz konsultaciju Havijera Zaneti, Đovanija Gardinija i Pijera Osilija, čim se vrate iz iz Engleske, gdje su "neroazuri" sinoć izgubili od Sautemptona (2:1) u okviru Lige Evrope, donijeti odluku između četvorice kandidata.

Na listi potencijalnih nasljednika otpuštenog Franka de Bura su Stefano Pioli, Frančesko Gvidolin, Marselinjo Garsija i gore pomenuti Hidink, ali je Holanđanin odbacio mogućnost da učestvuje u cijelom procesu.

Doskorašnji vlasnik kluba sa "Đuzepe Meace" Masimo Morati, koji je prodao dionice Kinezima ali ostao "siva eminiencija" kluba, odbio je da priča o potrazi za De Burovim nasljednikom, koja bi prema tvrdnjama italijanske štampe trebala da bude okončana u ponedjeljak.

"Nemam komentar", rekao je Morati.

Hidink je dosad "najzvučnije ime" koje se pojavilo u medijima s obzirom da je u trenerskoj karijeri vodio selekcije Holandije, Turske i Rusije, te sjedio na klupi brojnih velikih klubova, između ostalih Real Madrida i Čelsija.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar