SP - Spisak Holanđana: Vratio se Roben!

Jednu utakmicu gleda, drugu igra! Levi bek Sportinga iz Lisabona Marvin Zegelar debituje za reprezentaciju.

Fudbal 05.11.2016 | 11:00
SP - Spisak Holanđana: Vratio se Roben!
Veću zvezdu od njega nemaju. Nije ni čudo što su ga vratili. Otuda nikog ne bi trebalo da čudi što se Arjen Roben našao na spisku reprezentacije Holandije za predstojeće mečeve kvalifikacija za Mundijal 2018. u Rusiji.

I to posle ravno godinu dana. Toliko je prošlo otkako je vezista Bajrena poslednji put igrao za državni tim u pobedi na gostovanju Velsu (3:2) prošlog novembra. U međuvremenuje uglavnom bio povređen, ali kako je polako počeo da se vraća u ritam, selektor Dani Blind je odlučio da ga pozove pod zastavu za mečeve sa Belgijom i Luksemburgom (9. i 13. novembar).

Uz jednu ogradu:  neće igrati protiv Crvenih đavola u prijateljskom susretu, jer je u dogovoru sa selektorom procenjeno da je bolje da ostane na terapijama u Nemačkoj do srede, posle čega će doći u Amsterdam da uživo posmatra duel sa komšijama, a onda se staviti na raspolaganje za meč sa Luksemburogom, u okviru četvrtog kola Grupe A kvalifikacija.

A u njoj je poredak sledeći: Francuska 7, Švedska 7, Holandija 4, Bugarska 3, Belorusija 2, Luksemburg 1 bod.

Ostim povratka Arjena Robena, najanimljivija informacija je da je prvi put u reprezentaciju Holandije pozvan levi bek Sportinga iz Lisabiona Marvin Zegelar.

Spisak reprezentacije Holandije:

Golmani:  Jasper Silesen (Barselona), Martin Stekelenburg (Everton), Mihael Vorm (Totenhem);

Defanzivci: Marvin Zegelar (Sporting), Džefri Bruma (Volfzburg), Virdžil van Dajk (Sautempton), Rik Karsdorp (Fajenord), Terens Kongolo (Fajenord), Dejli Blind (Mančester Junajted), Džoel Veltman (Ajaks);

Vezisti: Žordi Klasi (Sautempton), Davi Klasen (Ajaks), Davi Proper (PSV), Bart Ramzelar (PSV), Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul), Toni Viljena (Fajenord), Stajn Šars (Herenven ), Vesli Snajder (Galatasaraj);

Napadači: Bas Dost (Sporting), Luk de Jong (PSV), Memfis Depaj (Mančester Junajted), Arjen Roben (Bajern Minhen), Džermejn Lens (Fenerbahče), Kvinsi Promes (Spartak Moskva), Vinsent Jansen (Totenhem).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar