Višnjićevi dani od 4. do 8. novembra

U Bijeljini je danas otvorena tradicionalna kulturna manifestacija „Višnjićevi dani", tokom koje će do 8. novembra biti organizvani raznovrsni kulturni događaji.

Republika Srpska 04.11.2016 | 16:30
Višnjićevi dani od 4. do 8. novembra
Manifestacija je otvorena podizanjem zastave „Višnjićevih dana" ispred Narodne biblioteke „Filip Višnjić" i polaganjem cvijeća na spomenik velikana srpske epske poezije.

- Ovu manifestaciju 23. put organizuju Grad Bijeljina i Gradski odbor SPKD „Prosvjeta", u saradnji sa gradskim ustanovama kulture. Narednih dana biće realizovan bogat kulturni program u našem Gradu - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, pozivajući građane da prisustvuju kulturnim događajima.

Predsjednik Gradskog odbora SPKD „Prosvjeta" Dušanka Novaković najavila je da će svakog dana biti realizovano po nekoliko dešavanja:

- Nastojali smo da i ove godine tradicionalno spojimo sa modernim, jer one vrijednosti koje su trajne temelj su svega onog što predstavlja našu budućnost u kulturnom i duhovnom smislu - istakla je Novakovićeva.

Za prvi dan manifestacije programom je predviđeno otvaranje retrospektivne izložbe slika akademskog slikara Nenada Todorovića i svečana akademija posvećena liku i djelu Filipa Višnjića i Petra Kočića, uz učešće nekoliko pjesnika iz Srpske i Srbije, kao i hora „Srbadija".

Sutradan bijeljinsku publiku očekuju takmičenja besjednika iz osnovnih i srednjih škola, umjetnički program Saveza slijepih i slabovidih Republike Srpske, kao i predstavljanje 43. i 44. broja časopisa „Srpska vila".

U nedelju, 6. novembra biće održan klavirski koncert mr Aleksandre Radosavljević, a 7. novembra biće predstavljen roman „U traganju za ocem" bijeljinske književnice Ljiljane Lukić i otvorena izložba „Venčani i svadbeni običaji u valjevskom kraju".

Ovogodišnji „Višnjićevi dani" biće zatvoreni 8. novembra za kada je zakazano proglašenje pobjednika besjedničkih takmičenja, predavanje „Mogućnost i neophodnost integralističke srpske kulturne politike" prof. dr Mila Lončara, kao i guslarsko i folklorno veče u Centru za kulturu.

Komentari / 0

Ostavite komentar