Gdje je Dodikova tužba protiv Dodika?

Prošlo je tačno godinu dana od kada je Milorad Dodik tužio Milorada Dodika. U predmetu koji bi mogao da se nazove "ja protiv sebe", od 2. novembra 2015. godine do danas ništa se nije desilo. Sve je ostalo samo na prijavi o kojoj je brujao i region, a u kojoj su nabrojani svi medijski istupi opozicije o nekoliko afera sa kojima su povezali Milorada Dodika.

Republika Srpska 03.11.2016 | 16:06
Gdje je Dodikova tužba protiv Dodika?
Na taj teret Milorad Dodik i Milorad Dodik su do sada zaboravili. Zaboravio je i Dodikov advokat za godinu dana koje je Tužilaštvo nadležno za ovaj predmet.

Banjalučko Okružno tužilaštvo je početkom godine pristiglu dokumentaciju proslijedilo na adresu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske. Budući da Specijalno tužilaštvo više ne postoji, predmet je prebačen na posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala. Međutim, to Odjeljenje još nije formirano u punom kapacitetu. Rade samo tri tužioca, potrebno ih je još toliko, konkurs je u toku.

Izvori BN televizije iz Odjeljenja koje je na pola formirano kažu da se, za sada, rade samo hitni slučajevi, koji ne trpe odlaganje. Očigledno, sve nabrojane afere u prijavi Dodik protiv Dodika, pravosuđe je procijenilo kao nešto što se može odlagati. Tako neće moći dovijeka, poručuje Branislav Borenović, koga je Dodik pozvao za svjedoka.

Dodikov potez i danas mnogi tumače kao dobar, ne samo politički, već i marketinški potez.

Dodik je za svjedoke pozvao: Dragana Čavića, Mladena Bosića, Vukotu Govedaricu i ostale političare.



BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Gledaj od čega se živi

03.11.2016 15:16

Ja definitivno nisam za snsd ali da li je Crnadak kao min.inostr.posl uspio ubijediti i jednog investitora da dođe u Republiku Srpsku?

ODGOVORITE
Name

re

03.11.2016 15:49

Kreni od sebe da li bi ti kad bi imao neke pare donio ih ovamo i ulozio ovo je tlo samo za mafiju i nista drugo kakve investicije daj molim te.

Name

Milos

03.11.2016 16:03

A koga je to Dodik ubijedio a da nas predhodno nije opeljusio i pokrao!? Bolje ne dovoditi nego dovoditi lopove i stetocine!

Name

Zenica

03.11.2016 16:05

Ne on, vec ni jedan do sad..tandaraju beze bgm po bijelom svijetu Mislim da nam je bolje droce zaposliti, makar nece na kurave pare trositi :D

Name

Hm

03.11.2016 16:17

Pa nije ti Crnadak predsjednik vlade.

Name

Banshee

03.11.2016 16:34

Čemu RS plaća silna predstavništva u Austriji, Njemačkoj, Rusiji, Kesica u SAD, etc. Lobiste, Izrael i Livnea?!!! Šef u Stuttgartu, Njemačka , decenijama, ne zna rijec njemačkog! Sluzi za okupljanja kulturno umjetničkih društava Srba u zapadnoj Evropi i za dočeke političara. Marku nije zaradio! U Austriji neki balavac šef. A Beč 500 km, kao i u BG. Bacanje para, umjesto da se ojača civilna zaštita i robne rezerve. Ali narod ima kronični potres mozga! Tako da ne kapira ništa!

Name

Banshee

03.11.2016 20:10

Ima li ikoga da ne demantira!

Name

Olga

03.11.2016 15:45

Tužba u ladici kod Salihovica

ODGOVORITE
Name

Jovan

05.11.2016 08:03

Svi vole lovu tako da Salihovića neće nestati još dugo. Pravosuđe je postalo kriminalni filter koji legalizuje sve što nije legalno.

ODGOVORITE