Biramo između fašiste i kraljice korupcije

Predsednički kandidat američke Partije Zelenih Džil Stajn dala je intervju za "RT" u kom nije birala reči o Donaldu Trampu i Hilari Klinton.

Svijet 03.11.2016 | 08:08
Biramo između fašiste i kraljice korupcije
Glasači su prestravljeni činjenicom da će birati između najgorih, najnepopularnijih i najnepoverljivijih predsedničkih kandidata u istoriji Amerike. Sa jedne strane imate kraljicu korupcije Hilari Klinton, a sa druge tu je seksualni predator i prototip fašiste Donald Tramp - nije se suzdržavala Džil Stajn.

Ona se osvrnula i na činjenicu da su kandidati manjih partija potpuno zanemareni i zapostavljeni zahvaljujući mejnstrim medijima koji su se priklonili republikancima i demokratama.

"Znate li vi da 72 posto Amerikanaca uopšte nije čulo za moju kampanju, i to uprkos tome što se velika većina glasača zalagala za otvorenu debatu svih kandidata, kako bi saznali kakve izbore imaju. Ne postoji nasledno pravo političara establišmenta na naše glasove. Oni moraju da ih zarade. To što pripadaju dvema najvećim partijama ne garantuje im automatski mesto u Beloj kući, ili bi tako bar trebalo da bude" podvukla je Stajn.

Liderka Partije Zelenih istakla je da će nakon izbora nastaviti da radi na "raskrinkavanju korumpiranog dvopartijskog sistema", i pozvala obične Amerikance da joj se pridruže u toj borbi.

"Ko god da pobedi od njih dvoje, moraćemo grčevito da se borimo da zaustavimo novi rat, sprečimo III svetski rat, klimatsku katastrofu i izborimo se da našom zemljom ne zavlada fašizam. Imamo tu borbu u svojim rukama, i očajnički nam je potreban politički glas" izjavila je Džil Stajn.

Izvor: Blic
Foto: Tanjug/AP

Komentari / 0

Ostavite komentar