Skandal u Crnoj Gori: Doveo ortake "na" selektora!

Popularni "profesor" podneo ostavku na mestu selektora Crne Gore, jer je igrač, koji nije pozvan u nacionalni tim, želeo da se obračuna.

Ostali sportovi 03.11.2016 | 12:45
Skandal u Crnoj Gori: Doveo ortake "na" selektora!
Selektor rukometaša Crne Gore Ljuba Obradović podneo je ostavku, a razlog je neverovatan.

Priznati stručnjak doživeo je neprijatnu situaciju zbog toga što se spisak reprezentativaca nije svideo jednom igraču. Odmah posle incidenta selektor je podneo ostavku.

Uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, Obradović je sa reprezentativcima Crne Gore imao trening. U jednom trenutku morao je da prekine posao, jer se u hali pojavio Stevan Vujović, ali ne sam, već sa nekoliko momaka.

Bivšeg reprezentativca je zanimalo zašto njega i još nekoliko igrača nema na spisku. Ozbiljan sukob, koji je lako mogao da se pretvori i u fizički obračun, sprečila je policija i direktor nacionalnog tima Crne Gore Petar Kapisoda.

Rukometni savez Crne Gore najoštrije je osudio postupak Vujovića i najavio je da će slučaj prijaviti nadležnim organima.

"Rukometni savez Crne Gore šokiran je postpukom od strane bivšeg reprezentativca Stevana Vujovića, 

koji je zajedno sa Vukanom Lipovinom i trećom nepoznatom osobom na vandalski način prekinuo trening reprezentacije. Sve što se dešavalo na večerašnjem treningu, biće procesuirano od nadležnih državnih organa.

Sa žaljenjem konstatujemo, i razumijemo da je nakon incidenta selektor Ljubomir Obradović podnio ostavku, jer smo i sami zaprepašćeni postupkom bivšeg reprezentativca, kome se pridružio bivši juniorski reprezentativac Vukan Lipovina (brat Vladana Lipovine), i treće lice koje je nepoznato.

Nećemo dozvoliti da nam igrači smjenjuju selektora, a takođe ni ulica neće određivati selektore nacionalnih reprezentacija.

Zahvaljujemo se Miloradu Davidoviću i Petru Kapisodi, koji ce zajedno predvoditi reprezentaciji u ovom dvomeču sa Švedskom i Rusijom", piše u saopštenju RSCG.

Obradović je preuzeo Crnu Goru u martu 2014. godine.

Izvor: mondo.rs/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar