"Srbija prošla ono što sad prolazi Sirija"

Sirijski predsjednik Bašar el Asad izjavio je da u njegovoj zemlji dobro znaju da je sve ovo kroz šta sada prolazi Sirija ranije prošla Srbija.

Svijet 02.11.2016 | 09:45
"Srbija prošla ono što sad prolazi Sirija"
U intervjuu za "Politiku" on kaže da se to odnosi na medijsku satanizaciju, "humanitarnu brigu" i propagandno-psihološku agresiju, podsticanje vjerskih sukoba, ekonomske sankcije, bombe i rakete, i na kraju, otimanje teritorije.

"Poslije kurtoaznih riječi na početku razgovora, predsjednik Asad me je podsjetio na dugogodišnje prijateljstvo njegovog oca s maršalom Titom, na prijateljstvo naroda Sirije i Јugoslavije, a sada na prijateljstvo naroda Sirije i Srbije", naveo je specijalni izvještač "Politike" Miroslav Lazanski u izdanju tog dnevnog lista od srijede.

U tekstu kojim se najavljuje intervju koji će u cijelosti biti objavljen u četvrtak, Lazanski je rekao da mu je predsjednik Sirije lično otvorio ulazna vrata kuće i rekao mu: "Dobro došao, prijatelju".

Lazanski, koji je na raspolaganju imao 25 minuta za intervju, rekao je Asadu, na pitanje koliko se u Srbiji zna o onome što se dešava u Siriji, da narod u Srbiji pruža bezrezevnu podršku Siriji u borbi protiv terorista iz Nusra fronta i Islamske države.

Izvor: Beta

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

baki

02.11.2016 09:34

ISIL se podrzava samo u BiH

ODGOVORITE
Name

jovan

02.11.2016 13:16

Što će ISIL u bosni,da budu na birou?

Name

Hasan

02.11.2016 10:10

Asade zove te Staljin na partiju saha.

ODGOVORITE
Name

Jovan

02.11.2016 13:02

Teško onom koga Lazanski brani.

ODGOVORITE