Obradović: Greg Popovič ima srpski mentalitet i osjećaj za humor!

"Čak iako govorimo drugačiji jezik - ideje, način razmišljanja, odnos prema igračima i osećaj za humor je veoma sličan našim trenerima i mentalitetu mog naroda", rekao je srpski stručnjak.

Košarka 05.11.2016 | 16:45
Obradović: Greg Popovič ima srpski mentalitet i osjećaj za humor!
Saša Obradović je ovog leta bio u Sjedinjenim Američkim Državama gde je radio na sebi, sticao iskustvo, bio u Bruklinu, Atlanti, San Antoniju. Radio je sa velikim trenerskim imenima, pa i sa Gregom Popovičem, čije je treninge pratio, pa čak i putovao sa ekipom i bio na trenerskim sastancima.

Obradović ističe da je Greg mnogo dobra osoba i da ima mentalitet sličan Srbima čije korene vuče.

"Pre svega, on je sjajna osoba i jedan od najboljih trenera svih vremena, koji je uvek podvlačio da ima srpske korene. Ljudi navijaju za njega i Sparse. Bio je veoma otvoren da mi dâ savete koji su mi promenili život i koji su veoma važni za moju dalju karijeru. Razgovarali smo - i čak iako govorimo drugačiji jezik - ideje, način razmišljanja, odnos prema igračima i osećaj za humor je veoma sličan našim trenerima i mentalitetu mog naroda", rekao je Obradović u razgovoru za Eurohups.

Kakvi su dalji planovi Saše Obradovića?

"Nastaviću vredno da radim i da ispunim ciljeve. Primarni cilj mi je da budem deo Evrolige. Kada jednom to osetite uvek želite da budete deo toga. Možda ću jednog dana otići i u NBA. Volim košarku, 24 sata sam u tome i slobodno vreme koristim da budem što bolji u svakom pogledu dana", zaključio je naš trener.

Obradović je ovog leta otišao sa klupe Albe iz Berlina i trenutno je u potrazi za angažmanom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar