Putin upozorio SAD: Čuvajte Amerikance!

Oni koji se igraju otvorenog rata protiv Rusije, i eskalacije sukoba u Siriji, dovode živote svih Amerikanaca u opasnost.

Svijet 01.11.2016 | 08:23
Putin upozorio SAD: Čuvajte Amerikance!
Naravno, opasnost od nuklearnog uništenja je prisutna od najranijih dana Hladnog rata, ali Rusija se sada pozicionirala sa najvećim i najrazornijim nuklearnim arsenalom  na svetu, piše “Zerohedge”

Ekonomista i politički kritičar dr Pol Krejg Roberts objašnjava kako su prekinuti diplomatski odnosi između Rusije i SAD-a, nakon štoje Amerika svesno napala pro-Asadove sirijske snage… to je, naravno, bio šlag na vrhu uvreda, namerni antagonizam i strategija koja je mogla rezultirati samo daljim haosom i ratom.

Kraj pregovora nažalost, s obzirom na borbu, može značiti nuklearni rat koji će učiniti da Hirošima i Nagasaki izgledaju trivijalno u poređenju sa njim.

Nakon perioda strpljenja, Rusija sada upozorava da su SAD opasno blizu pretvaranja posredničkog rata u direktan svetski rat – i oni su smrtno ozbiljni u vezi odbrane domovine i njihovih zakletih saveznika – prvenstveno Asada.

Svaki sledeći napad može rezultirati trenutnim uništenjem.

Putin je silan protivnik a Rusija je moćan neprijatelj. U ovom trenutku, oni imaju sposobnost da izbrišu celu istočnu obalu SAD-a sa mape – gde živi više od 100 miliona ljudi. Da li će Vašington nastaviti da se kocka sa životima građana.

Britanski Express izveštava:

“Nuklearne zalihe Vladimira Putina bi mogle potpuno da unište istočnu obalu SAD u jednom brisanju koje bi ruski lider lansirao, upozorio je stručnjak.

Neverovatnih 112,6 miliona ljudi bi moglo biti u opasnosti od istrebljenja smrtonosnim raketama.

Rusija ima najveći arsenal nuklearnog oružja od bilo koje zemlje na svetu i ima najmoćniju bombu pod nazivom SS-18 – sa pretećim nadimkom Satana.

Stručnjaci procenjuju da Rusija ima 55 smrtonosnih oružja, ali samo pet bi bilo potrebno da se uništi istočna obala SAD.



Pet ili šet ovih “Satana,“ koliko je poznato američkoj vojsci, i istočna obala SAD-a nestaje.

Dr Roberts je rekao: “Atomske bombe koje je Vašington bacio na one bespomoćne civilne centre dok je japanska vlada pokušavala da se preda, su bile obične dečije pucaljke u odnosu da današnje termonuklearno oružje“.“

Šta više, Rusi su čvrsto nagovestili mogućnost da će moći da onemoguće elektroniku, komunikaciju i odbrambene štitove u SAD elektromagnetskim ratovanjem – možda EMP.

Najgore od svega, Vašington nije čak ni dobio dobar razlog za dovođenje stanovništva u takvu opasnost – strategija na Bliskom istku se komplikuje, a podsticanje rata sa Rusijom nema jasnu priču.

Svet bi mogao da se promeni, a američka moć bi se mogla završiti u nekoliko odlučujućih minuta.

Nadajmo se da nikada neće doći do toga, ali ne treba ni živeti u lažnom svetu gde ćemo se pretvarati da nam ovakve situacije ne mogu nauditi.

Webtribune.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BND

01.11.2016 07:29

Ma da sada će ameri i rusi zaratiti i uništiti svijet.HAHA to samo naivni mogu misliti.Samo nam uvaljuju priče o ugroženosti a na drugoj strani pljačkaju ZAJEDNO.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

01.11.2016 11:33

Atomsko naoruzanje Rusije i Amerike vise sluzi za zastrasivanje i odvracanje od rata nego za njegovu upotrebu u ratu. Upotreba atomskog naoruzanja u eventualnom ratu izmedju Rusije i Amerike dovela bi do unistenja obadvije supet sile i cijeloga svijeta sto niko ne zeli. Zato atomsko naoruzanje ima vece psiholosko dejstvi u miru nego u ratu!

Name

mf

01.11.2016 09:50

Pa Zlocinackoj Americi mora doci kraj

ODGOVORITE