Geret Bejl i cifre od kojih se pada u nesvest!

Od juče je i zvanično najplaćeniji fudbaler svoje ekipe, a samim tim i sveta.

Fudbal 31.10.2016 | 19:30
Geret Bejl i cifre od kojih se pada u nesvest!
Lista najplaćenijih fudbalera sveta se menja iz meseca u mesec, stalno tu ima nekih novih fudbalera sa "kineskog tržišta", utrkuju se i najveći klubovi sveta ko će bolje "darivati" svoje najbolje igrače - a ukoliko se uskoro nađete u kvizu i zatekne vas pitanje: 

"Ko je najplaćeniji fudbaler sveta?"...

...znajte da je najaktuelniji odgovor Geret Bejl!

On je produžio vernost Real Madridu na još šest godina (dakle do 2022. godine kada će imati 34!) i za to će mu nedeljno isplaćivati 350 hiljada funti, kada se odbije porez!

Do sada je "rekorder" bio njegov klupski saigrač Kristijano Ronaldo koji je sa pomenutim poreskim odbicima, koji su kao što vidite veoma visoki u Španiji, zarađivao oko 340 hiljada funti nedeljno. Međutim, sada ga je Velšanin nadmašio, kao što ga je prvobitno nadmašio i u otkupnoj ceni i najvišem transferu svih vremena kada je prelazio u Real, i do 2022. godine će mu "kraljevski klub" na račun uplatiti više od 150 miliona funti...

Ono što je takođe zanimljivo je i to da je Real Madrid "zaključao" Bejla otkupnom klauzulom od čak 1 milijarde evra (900 miliona funti) i teško da će neko to moći da plati.

Pre toga Real je produžio ugovore i sa Lukom Modrićem, Tonijem Krosom i Lukasom Vaskezom, a u narednim nedeljama će pokušati da dođu i do dogovora sa Kristijanom Ronaldom.

Geret Bejl je u Real stigao 2013. godine iz Totenhema i do sada je odigrao 134 utakmice za ovaj klub i upisao 62 pogotka i učestvovao je u osvajanju dve Lige šampiona i jednog Kupa Kralja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar