Đilas podnio ostavku: Došlo je vrijeme...

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na tu funkciju, tokom redovnog zasedanja skupštine Saveza u Beogradu.

Košarka 29.10.2016 | 15:15
Đilas podnio ostavku: Došlo je vrijeme...
"Bio je dogovor da svoje zvanično povlačenje sa funkcije obavim pred vama, a ne da to saznajete zvanično kroz medije. To treba raditi pred ljudima koji su mi dali podršku prethodnih godina. Smatram najiskrenije da je došlo vreme da na ovo mesto dođe novi čovek, sa novim idejama, da nastavi ono što smo počeli pre šest godina i da se srpska košarka razvija sa tim. Ne postoji zaista nikakav drugi razlog. Moji saradnici znaju da sam o tome pričao i pre šest meseci. Mislim da je, posle svega što smo uradili, sada pravi trenutak", rekao je Đilas.

On je delegatima podneo izveštaj o radu Saveza posle prošle skupštine, koja je održana krajem juna. Dosadašnji predsednik je rekao da će se truditi da narednoj upravi ostavi što bolju finansijsku situaciju, sa ciljem da KSS u narednu godinu uđe bez dugovanja.

Za sada nema kandidata za novog predsednika, a izbori u KSS trebalo bi da se održe 15. decembra.

Đilas je na čelo saveza došao u proleće 2011. godine, a seniorske selekcije su u to vreme osvojile četiri medalje. Muški nacionalni tim osvojio je dva srebra, na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, a ženski olimpijsku bronzu i evropsko zlato.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar