Edin Džeko me mnogo podsjeća na Batistutu!

Zanimljivo poređenje nekadašnjeg igrača Rome...

Fudbal 30.10.2016 | 20:00
Edin Džeko me mnogo podsjeća na Batistutu!
Novi fudbalski život Edin Džeko živi otkako je počela sezona. Golgeter iz Bosne i Hercegovine igra kao preporođen što ga je dovelo na čelno mesto liste strelaca sa deset pogodaka, dok je Roma na drugoj poziciji na tabeli, sa samo dva boda minusa u odnosu na Juventus. 

Italijanski mediji sve češće udeljuju reči hvale za nekadašnjeg strelca Mančester Sitija i Volfzburga, a samo jedan u nizu onih koji su javno ishvalili Džeko je i nekadašnji strelac Rome - Abel Balbo.

Poznati Argentinac, koji dane fudbalske penzije provodi kao komentator televizije Rai, bio je vrlo ozbiljan u hvaljenju Džeka, toliko da ga je čak uporedio i sa legendarnim Gabrijelom Batistutom.

„Sve ono što je Džeko dosad uradio pokazuje da poseduje ogroman kvalitet. Ne govorimo samo o tome da postiže golove, već doprinosi i asistencijama, a to vodi Romu do pobeda. Ponekad je napadaču lako da daje golove, ali on je lično doneo pobede protiv Napolija i Rome, a ubeležio je i nekoliko važnih golova“, rekao je Balbo za Korijere delo Sport.

Ali, tu nije kraj pohvalama.

„Ono što Džeko radi u poslednjih nekoliko utakmica nikada u karijeri nije, a to napadač mora, jednostavno. Zbog toga me jako podseća na Gabrijela Batistutu, mada su po karakteristikama drugačiji tipovi napadača. Batistuta je bio nezaustasvljiv kada uđe u kazneni prostor, Džeko se popravlja, što mu daje za pravo da se oseća ovako, da ima puno samopouzdanja“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Y

30.10.2016 19:16

DZEKO JE KRALJ....SVAKA CAST MAJSTORE..PUNO SRECE VOLE TE FANOVI IZ SRBIJE

ODGOVORITE