Opljačkana vila Edina Džeka u Rimu!

Lopovi su uspjeli ukrasti 500 evra i nekoliko skupocjenih dizajnerskih torbi.

Fudbal 29.10.2016 | 13:30
Opljačkana vila Edina Džeka u Rimu!
U rimskom naselju "Kazal Paloko" je opljačkana vila u kojoj sa porodicom živi Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome, javljaju mediji iz Italije.

Kako pišu "Gazeta delo Sport" i "Korijere dela Sera", razbojnici su upali u kuću u kojoj je tada boravila Džekova supruga Amra Silajdžić sa kćerkama, devetomjesečnom Unom i Sofijom (12). Probudila ih je buka, te su odmah pozvali policiju koja je brzo intervenisala.

Međutim, lopovi su uspjeli ukrasti 500 evra i nekoliko skupocjenih dizajnerskih torbi.

Vile fudbalera Rome proteklih godina često su na meti kriminalaca. Prije nego što su upali u Džekovu kuću, u aprilu ove godine razbojnici su opljačkali dom Rađe Naingolana, belgijskog reprezentativca.

Podsjetimo, Džeko je bio najzaslužniji za preokret i trijumf Rome na gostovanju Sasuolu, čime se sa 10 pogodaka u isto toliko mečeva u prvenstvu izjednačio sa Batistutom, te učvrstio na prvom mjestu liste strijelaca u Seriji A.

BATISTUTA

Nekadašanji napadač Rome Abel Balbo rekao je da ga Džeko sve više podsjeća na još jednog golgetera "vučice", Gabrijela Batistutu. "Ono što Džeko radi, pokazuje da posjeduje nesporan kvalitet. Ne govorim samo o golovima, nego i asistencijama, kojim pomaže svom timu da pobijedi. U posljednje vrijeme uspio je u onome što ranije nije mogao i sve više me podsjeća na Batistutu, iako su karakterom različiti", rekao je Balbo.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar