Hrvatski poslanik regionalna atrakcija

Poslanik opozicionog Živog zida u najnovijem sazivu hrvatskoga Sabora, Ivan Pernar za kratko vrijeme postao je prava regionalna atrakcija.

Region 25.10.2016 | 13:00
Hrvatski poslanik regionalna atrakcija
Prvo je bio jedini protiv izbora Bože Petrova za predsjednika Sabora na prvoj, konstitutivnoj sjednici što je suprotno džentlmenskom pravilu da i članovi opozicije podrže prijedlog pozicije, a onda je uslijedio višednevni 'one man show'.

Na službenom profilu on je podijelio gotovo četvorominutni video koji obuhvata neke od najvažnijih dijelova njegovog govora. Dotaknuo se tematike o kojoj se u javnim krugovima raspravlja, iako političari o tome ne progovaraju.

Spomenuo je da Hrvatska nije pridobila korist od Evropske unije. Manje je zaposlenih, a iz zemlje se iselilo preko 100 hiljada ljudi. NATO i SAD prozvao je da u Sirji naoružavaju pobunjenike s islamističkim predznakom.

"Kolone izbjeglica pristižu u Evropu, NATO je proveo lažnu humanitarnu akciju kako bi navodno zaštitio civile. Američki službenici priznali su da su stvorili Isil i da ga finansiraju hrvatskim oružjem", kazao je Pernar, spominjući odluku Hrvatske da na zahtjev SAD-a ‘donira’ američkoj vladi oružje.



(Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tetak mata

25.10.2016 15:29

Zbog njega i gledam sabor svaka mu čast

ODGOVORITE
Name

Hm

25.10.2016 16:09

Dosli smo dotle da je ispravan politicar, atrakcija. Nije jasno kako je prosao na izborima.

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

25.10.2016 17:00

Jedini pametan Hrvat.

ODGOVORITE
Name

Miki

26.10.2016 06:14

.....Bravo momak, česstitam

ODGOVORITE