Prošle godine Realovo pojačanje od 14.000.000, a danas...?!

Danas je on mladić sa srčanim problemom i neizvesnom budućnošću! Lukas Silva posle 424 dana ponovo trenira sa Kraljevskim klubom... Svestan da je tamo završio karijeru.

Fudbal 27.10.2016 | 19:00
Prošle godine Realovo pojačanje od 14.000.000, a danas...?!
Posle skoro 15 meseci Lukas Silva na treningu Real. Brazilski vezista za koga je Kraljevski klub januara 2015. Kruzeiru platio obeštećenje od 14.000.000 evra moraće sve ispočetka. Tek su mu 23 godine, ali Silva iza sebe već ima ogromno iskustvo. Nažalost, uglavnom loše, jer od onog trenutka kad je napustio otadžbinu Lukasu okolnosti nisu išle po volji.

Kod Karla Ančelotija nije izborio mesto u startnih 11, pa je otišao na pozajmicu u Olimpik iz Marselja, ali kada su Francuzi januara 2016. insistirali da Silva poslednjih šest meseci ugovora provede u Anderlehtu, a on to odbio, još jednom je preseljen na tribine. Letos se vratio u Real, u julu je postojala opcija da  bude pozajmljen Sportingu, štaviše dogovor je i ozvaničen na sajtu lisabonskog kluba, ali je sve propalo kada je na lekarskim pregledima utvrđeno da ima problem sa srcem.

Menadžeri su se bunili, tvrdili da to nije tačno, čak se pričalo da je problem toliko ozbiljan da je Silvi završena karijera. Na kraju se ispostavilo da situacija nije baš toliko opasna, da je u pitanju aritmija, ali mu Realovi lekari svejedno nisu dozvoljavali da trenira dok se ne izleči.

Sada se to i desilo i Silva  je posle 424 odradio prvi pun trening sa Realovom ekipom. Ideja je da se u Madridu vrati u formu. Samo da bi u januaru Real pokušao da mu pronađe drugi klub. Posle svega budućnost Lukasa Silve svakako nije na stadionu "Santjago Bernabeu".

Pitanje je samo ko će biti spreman da rizikuje za igrača sa takvom istorijom u zdravstvenom kartonu. I koliko će Real biti spreman da spusti cenu. Jer i pola od 14.000.000 evra sada se čini kao preambiciozan zahtev.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar