Mačetom iskasapio druga iz djetinjstva

Edo Bajrić (22) iz Šapca iskasapljen je mačetom u obračunu sa dvojicom napadača u Ulici Stojana Čupića, a zbog teških povreda organa preminuo je nakon dva sata u šabačkoj bolnici.

Srbija 24.10.2016 | 09:52
Mačetom iskasapio druga iz djetinjstva
Mladić Srboljub V. (26) uhapšen juče zbog sumnje da je počinio zločin, a zadržavanje određeno i njegovom saučesniku Mihajlu F. (20) Policija je u rekordnom roku identifikovala i privela dvojicu osumnjičenih ubica, a prema prvim informacijama, motiv zločina su neraščišćeni poslovi s narkoticima. Bajrića su, prema saznanjima Kurira, dvojica uhapšenih presreli automobilom, i to u blizini njegove kuće.

Očevici su naveli da je suvozač naglo otvorio vrata i oborio Bajrića na travnjak, a kad je izašao iz vozila, usledila je žučna rasprava. Napadač je potom izvadio mačetu i više puta ubo nesrećnog mladića po glavi i tijelu.

"Čuo sam škripu kočnica, svađu, a dok sam došao do prozora da vidim šta se dešava, napadači su pobegli. Edo je ležao na travnjaku, držao se za stomak i jaukao. Donijeli smo flašu vode i neke krpe da ga obrišemo dok ne stigne Hitna pomoć", ispričao je jedan od očevidaca.

Svjedoci zločina tvrde da je Edo Bajrić, uprkos bolovima koje je trpio, sve vrijeme bio razborit. Ubrzo su stigli ljekari i policija, a mladić je čak uspio da im kaže i ko ga je napao.

Miran i povučen Ubistvo se dogodilo samo nekoliko desetina metara od Bajrićevog kućnog praga, a kako nezvanično saznaje Kurir, žrtva i njegovi napadači su drugovi iz djetinjstva.

"Edo je bio divan momak, vaspitan i pristojan, skoro neprimetan. Svakome je bio spreman da pomogne. Znam ga od rođenja. Njegovi roditelji decenijama se bave trgovinom i situirani su. Ne mogu da dođem sebi da se ovako nešto desilo", priča komšija porodice Bajrić.

Policija je tokom jučerašnjeg dana najprije uhapsila Mihajla F. (20), a potom i Srboljuba V. (26), koji je izbo do smrti Bajrića. Zabrinuti mještani se ne osjećaju bezbjedno Stanovnici ulice u kojoj se dogodio zločin kazali su juče reporterima Kurira da je u posljednje vreme stopa kriminala u porastu u njihovom gradu.

"Droga se diluje naočigled naroda koji ovde živi, a policija kao da sve to ne vidi. Do pre nekoliko godina niko nije zaključavao vrata na kući, a sada se brinemo kad treba noću da se prošetamo", ogorčeni su Šapčani iz ovog dijela grada.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar