Oprezno sa oblikovanjem obrva

Lepo oblikovane obrve mogu da budu predivan ukras lica koji naglašava oči i ističe pogled, ali ako ih preterano istanjite ili "zadebljate" olovkom, mogu i da pokvare celokupan utisak.

Moda i ljepota 19.10.2016 | 08:22
Oprezno sa oblikovanjem obrva
Lepo oblikovane obrve mogu da budu predivan ukras lica koji naglašava oči i ističe pogled, ali ako ih preterano istanjite ili "zadebljate" olovkom, mogu i da pokvare celokupan utisak. Da se to ne bi dogodilo, prilikom oblikovanja sledite njihov prirodan izgled.

* Izbegavajte preterano čupanje - Kada dobijete željeni oblik obrve više ga nemojte dirati. Jedine dlačice koje morate da uklonite su one oko obrva, koje se ne uklapaju u njihov luk. Nemojte preterivati i ne zanosite se s čupanjem jer kada jednom istanjite obrve, vrlo teško ćete vratiti njihovu prirodnu formu.

* Ne ignorišite prirodni luk - Mnoge dame se odlučuju za čupanje završetka obrve i dopunjavanje novog luka olovkom, što je pogrešno jer ne izgleda prirodno. Prirodni luk rasta dlačica prati vaše lice i zato ne smete previše da ga menjate. Dovoljno je da ga blago oblikujete i prilagodite vašim željama.

* Pažljivo s olovkom - Olovka za obrve idealna je za popunjavanje praznina unutar postojećeg luka obrve ili nijansiranje dlačica kako bi se postigao veći efekat. Ali, njome ne smete da iscrtavate dlačice, ni da ispravljate oblik obrve. Osim što ne deluje prirodno, postoji i opasnost od razmazivanja.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar