Hukić u "savršenoj formi", Ukrajinac mu prijeti!

Muamer Hukić braniće titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji u IBO verziji za nešto više od mesec dana.

Ostali sportovi 19.10.2016 | 21:15
Hukić u "savršenoj formi", Ukrajinac mu prijeti!
Momka poreklom sa Sjenice koji se bori pod Nemačkom zastavom kao Marko Huk, izazvao je aktuelni šampion Evrope, Ukrajinac Dmitro Kučer.

Borba je na programu 19. novembra u Hanoveru, gde će Hukić boksovati 44. put u profesionalnoj karijeri i tražiti jubilarnu 40. pobedu.

Hukić je poslednji put u ringu bio u februaru kada je savladao Britanca Olu Afolabija upravo za IBO pojas, a Kučer mu je alternativni rival jer se Ovil Mekenzi povukao iz borbe zakazane za 24. septembra.

"Iskreno, mislim da je Kučer mnogo snažniji protivnik nego Mekenzi. U sjajnom stilu je pobedio Enca Makarinelija i postao šampion Evrope. Snažan je, može da okonča borbu jednim udarcem. Ali veći izazov je i veća motivacija za mene. Srećan sam što ću ući u ring samo osam nedelja nakon otkazane borbe, bio sam u savršenoj formi i takav ću biti i protiv Kučera", rekao je Hukić.

Ukrajinac ima 32 godine, u 26 profi borbi ima 24 pobede, 18 nokautom.

"Uzbuđen sam zbog borbe sa Hukićem u Hanoveru. Evropsku titulu sam osvojio u Makarinelijevom dvorištu gde mu nisam dao šansu. Sada želim da ista sudbina zadesi Hukića. Vratiću se kući kao IBO šampion sveta", rekao je Kučer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar