Miha puca od samopouzdanja: Da je Ljajić bio zdrav, bili bismo drugi!

Možemo da pobedimo sve u Italiji! Srpski trener hvali zemljaka kao ključnog igrača!

Fudbal 18.10.2016 | 13:30
Miha puca od samopouzdanja: Da je Ljajić bio zdrav, bili bismo drugi!
Sjajna noć je iza Torina i njegovih Srba. Siniša Mihajlović ubija plodove trenerskog rada i vezao je treću pobedu za plasman na četvrto mesto prvenstvene lestvice u Italiji. AdemLjajić se na najbolji način vratio posle povrede i sa dva gola bio ideolog ubedljive pobede na Siciliji. A debi u Seriji A je upisao i mladi srpski vezista Saša Lukić koji je prošlog leta došao iz partizana u tabor Bikova...

Naravno, Ljajićeva partija je u centru pažnje. Mihajlović i on se dobro poznaju, a ovo bi mogla da bude njihova najuspešnija epizoda posle saradanje u Fjorentini i neslavnog perioda u reprezentaciji Srbije.

„Znam koliko Ljajić vredi, a on zna šta sam sve spreman da uradim za njega. Verujemo jedan drugome i znamo šta smo sve spremni da uradimo. Odnos između nas dvojice je uvek bio dobar i on je svestan koliko sam želeo da ga dovedem u Torino. Ljajiću je jasno koliko nam je važan. Da samo ga imali u nekim ranijim utakmicama, siguran sam da ih ne bismo izgubili. Da nije bilo te njegove povrede, sada bismo bili drugi na tabeli. Izveo sam ga je je zaradio glup žuti karton, a protivnici su pokušavali da ga isprovociraju za crveni. Poznajem njegov karakter i zato sam ga zamenio“, opisao je Mihajlović posle meča Ljajićevu igru.  

Torino je istakao kandidaturu za plasman u Evropu.

„Kada sam došao u Torino, zacrtao sam cilj da se u roku od dve godine plasiramo u Evropu. Već u ovoj sezoni smo pokazali mogućnost da to ostvarimo, iako konkurenti imaju jače timove. Milan, Inter i Napoli imaju više kvaliteta ali sa našim duhom i željom možemo da pobedimo sve u ligi, što smo već pokazali u utakmicama na našem terenu protiv jačih ekipa od nas poput Rome i Fjorentine. Nemoguće ja da ne budemo zadovoljni kada imamo tri uzastopne pobede, četvrto mesto na tabeli, drugi najubedljiviji napad u ligi. I što je najvažnije, kontinuitet dobrih igara. Treba da ostanemo čvrsto na zemlji, ali s ovakvom igrom možemo da pobedimo sve u ligi“.

Pored Torina, prijatno iznenađenje je i Mihajlovićev bivši tim Milan koji se nalazi na drugom mestu na tabeli.

„Ne žalim za Milanom i ne osećam potrebu za osvetom. Uvek ću biti zahvalan Galijaniju i Berluskoniju na šansi koju su mi pružili. Ali sada sam srećan u Torinu gde takođe imam ambicioznog predsednika“, poručio je Mihajlović. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar