"BiH je državna zajednica dva entiteta"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gostovao je sinoć na televiziji FACE, gdje je između ostalog govorio o održanom referendumu o Danu Republike Srpske, o izborima, kao i o tome da li će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje.

Republika Srpska 16.10.2016 | 21:56
"BiH je državna zajednica dva entiteta"
Na konstataciju voditelja Senada Hadžifejzovića "da je čitava drama oko referenduma počela upravo u njegovom Centralnom dnevniku kada ga je direktno pitao 'Zašto ne raspiše taj referendum?', Dodik je rekao da je referendum bio odgovor na politiku Bakira Izetbegovića koji zloupotrebljava institucije BiH.

“Referendum je bio racionalan slijed događaja na lošu politiku Bakira Izetbegovića, koji je umislio da može da modelira putem stranaca, sada putem sudova koje kontroliše, stvarnost u Republici Srpskoj.

Bez obzira na njegovu volju doveo je u pitanje institucionalni kapacitet tih institucija na nivou BIH, igrajući se politički s njima, upotrebljavajući ih za političke obračune, zloupotrebu Ustavnog suda gdje sjede njegovi raniji potpredsjednici.

Počeo je da dijeli lekcije čitavom narodu, referendum je reakcija na to", rekao je predsjednik Republike Srpske.

Na pitanje da li ima hrabrosti da dođe na saslušanje u Tužilaštvo, u Sarajevo, Dodik je odgovorio da se ne plaši i dodao da je spreman da ide u neku drugu instituciju, jer je "Tužilaštvo pod uticajem Bakira Izetbegovića".



“Vi znate da ja nisam strašljiv, ali imajući u vidu zloupotrebu institucija i ranjenost Bakira Izetbegovića i njegovih ljudi, gubitak SDA na lokalu svih značajnijih mjesta, kao što su Zenica, Tuzla, Bihać i druga mjesta, govori o tome da je SDA sklona svašta da učini.

Ja sam davno govorio da su Sud i Tužilaštvo formirani za politiku, nisu formirani na ustavan način, ali imajući u vidu da se o meni radi spreman sam doći u SIPA-u ili neku drugu pravosudnu instituciju.

Ne tražim presedan, dešava se samo to da tražim isto što su i drugima dali. Ranije ste mogli dati izjavu videolinkom ili na drugi način, ne vidim zašto se onda moja dobra volja ne iskoristi na dobar način?!

Jer ja sam spreman dati izjavu bilo gdje, ne tražim presedan, ništa, samo ono što je drugima dozvoljeno. Ako Tužilaštvo bude insistiralo da dođem u Sarajevo, to tek onda govori o političkoj motivisanosti i onda su mogući razni scenariji u kojima ne želim da učestvujem.

Ne želim da budem eksperiment u rukama nekih koji ne drže do prava, a uhvatili su se insitucija i pokušavaju da upotrijebe taj kapacitet. A ovo je najbolji način da se sruši kapacitet Suda i Tužilaštva", rekao je Dodik.

On je dodao da nije živio u Sarajevu, te da mu taj grad ništa ne znači.

“U Sarajevo sam samo išao kad sam morao, sad više i ne moram. Vidjećemo moram li doći zbog saslušanja”, kaže Dodik.

Upitan da li na salušnje u Tužilaštvo BiH ne smije da dođe zbog bojazni da bi ispitivan o drugim aferama, Dodik kaže:

"To pričaju oni koji ne znaju procedure, niko me nije uputio na neki drugi slučaj, jedini poziv koji sam dobio odnosi se na saslušanje u vezi sa referendumom.

A i ne vjerujem da bi na taj način bilo ko radio, da bi to činio na neki prepad, mada smo u prošlosti i to vidjeli. Ovdje se radi o političkoj instrumentalizaciji.

Ja sam ovdje izabran kao predsjednik i vi nikada lično niste glasali za mene ni na jednim izborima”, poručuje Dodik i dodaje: “Bez obzira na stvoreni utisak, ja sam za moguću BiH i mislim da je ona moguća u onome što je napisano u Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Međutim, naš konsenzus je izostao, a onda su nastupili stranci koji su slušali samo jednu stranu, bošnjačku, i sad za svoje visoke plate govore da idemo u uniju, napredujemo itd. Ja neću da živim u eksperimentu koji prave stranci i koji nameću Bošnjaci i Bakir Izetbegović.”

Na pitanje da li mu je optužnica Tužilaštva BIH u vezi sa referendumom pomogla da dobije izbore Dodik je naglasio da bi volio da optužnica protiv njega nikada nije podignuta i da ona nema veze s njegovom pobjedom na izborima.

“Ja sam izbore dobio davno, već deset godina ih dobijam, pa zašto je bio problem i sada da dobijem? Da nije bilo poziva ne bi dobio izbore, ma nemoj!”, kaže Dodik.

“SNSD nije odustao i još će se boriti za pobjedu. Ovo nama niko nije dao, a ključni momenat za pobjedu je maj mjesec, kada je opozicija htjela da održi miting.

Mnogi su mi govorili da je to mogući sukob, da odustanem, ali održao sam miting na miting i dobili smo situaciju gdje se SNSD probudio, dobio snažnu bolju volju i energiju.

Tako smo došli do referenduma i izbora. To je bilo logično. Šta s tom pobjedom? Nismo davali posebno velika obećanja, osim stabilizacije i to ćemo i uraditi.

Vlada Republike Srpske uskoro će napraviti poseban projekt razvoja i stabilizacije opština, naročito ovih u kojima smo pobijedili. Naša odgovornost vezivaće se na sve opštine.”, kaže Dodik.

On je prokomentarisao i rezultat koji je ostvario SzP na izborima. “Bosić je do sada bio najbolji predsjednik SDS-a, ali ovaj Govedarica je naš čovjek i nećemo imati problema s tim. Neću da se bavim njima, jer je naša pobjeda veličanstvena.”

O odnosu sa liderom SDA Dodik kaže da je Izetbegović dobar partner. “Došao sam u Sarajevo da napravimo dogovor oko Mehanizma koordinacije i tražio sam sve što sam htio.

U jednom momentu sam pomislio da mi ne treba dogovor te vrste, pa sam tražio više nego što sam mislio tražiti. I dobio sam to sve.

Tako da mi Bakir ne predstavlja problem. Dobili smo to da ovlašteni predstavnik Vlade Republike Srpske bude kvorum u svim budućim dokumentima koji se budu pravili u BiH.

Nezaobilazni smo ako oni bilo šta traže. Priča je na početku bila oko Tužilaštva, a ja tvrdim da Tužilaštvom upravlja SDA. Bakir je potpuno stavio pod kontrolu Obavještajnu službu koja je spekulativna i služi samo za pakovanje i obračune u BiH.

I to je ono što ne valja kod Bakira. A mi smo dobili što smo htjeli, on nama više ne treba”, zaključuje Dodik.

Govoreći o odnosima sa Rusijom Dodik kaže da poštuje Ruse, ali da nije njihov poslušnik.

“Poštujem ih kao i sve, a slušam samo narod. Ne poštujem politike koje dođu i kažu: 'Morate da uradite to i to.'

S Putinom je zanimljivo pričati, veliki je državnik, veliki čovjek koji me baš impresionirao, a rijetki su oni koji me impresioniraju.

Moram reći da uvijek kada razgovaram sa Putinom to doživljavam kao razgovor prijatelja, dva do tri puta godišnje se sastajemo, bez opterećenja pričamo o napretku, našim odnosima.

On meni objasni geostratešku poziciju, nikad od mene nije ništa tražio, ni rekao da nešto moram učiniti.

Za NATO je rekao da razumije naš položaj i da će razumijeti bilo koju našu odluku o NATO-u, a mi smo odlučili ići u NATO kad narod na referendumu odluči da će ići tu”, kaže Dodik.

Vučića ocjenjuje kao dobrog, agilnog predsjednika Vlade Srbije, koji pokušava da stabilizuje odnose na Balkanu.

”Predsjednika Vlade Srbije cijenim i cijenim njegov doprinos i energiju koju daje na stabilizaciju. Pokazao je da je Srbija najznačajniji faktor Balkana u pogledu stabilizacije.

Dijalog je potreban. Njegova politika je meni prihvatljiva", kaže predsjednik Republike Srpske. Na pitanje Senada Hadžifejzovića da li mu je cilj odvajanje Republike Srpske iz sastava BiH, Dodik odgovara: “BiH je državna zajednica dva entiteta, u tom pogledu poštujem Ustav.

Ja sam protiv one BiH kakvu grade stranci, za onu sam koju mi možemo dogovoriti. Nisam ni protiv Suda i Tužilaštva BiH, ali ono što sad imamo, na ovaj način, nije Sud i Tužilaštvo.

Mislim da je moguće odvojiti Republiku Srpsku, to je za Bošnjake najbolje. Da se fino raziđemo i napravimo fine komšijske odnose. BiH je podijeljena.”, kaže Dodik.

Na konstataciju Hadžifejzovića da to što priča nije moguće bez rata, Dodik tvrdi da jeste.

“Može to mirnim putem, bez rata. Šta vi imate od toga što ne date da se odvojimo? Ovo nije zajednička država, svi smo njeni zarobljenici i BiH ništa ne vrijedi.

To što političko Sarajevo hoće da nametne majorizaciju i Bosnu koju oni misle da treba da bude, ja ću učiniti sve da ne bude te Bosne.

Bosna po Ustavu može, ali sa određenim modifikacijama”, poručio je Dodik. O tome da li je spreman za svoj politički kraj Dodik priznaje da je htio da se povuče prije nekoliko godina, ali je odlučio da ostane još.

“Moj mandat je do onog momenta dok me narod bira i do tad ću biti ovdje. Kad ne budem, sposoban sam baviti se drugim poslom. Energija mi se vratila, kao i snaga i želja", rekao je Dodik.

Dodik je za kraj poručio da mu je izlazna strategija formiranje nevladine organizacije koja će se boriti protiv nasilja u BiH. “I biću utome veoma uspješan, vidjećete.”, kazao je Dodik.

(SB/Vijesti.ba/NN)

Komentari / 53

Ostavite komentar
Name

Dragan

16.10.2016 09:56

Potpuno korektan intervju! Čestitke i Senadu i Dodiku!

ODGOVORITE
Name

Re Dragan

16.10.2016 10:14

Ako postoje botovi koji su placeni onda ste to vi Dragane.Kamo puste srece za nas Srbe da je Dodik drzavnik a ne nesto posve drugo i da je Republika Srpska ureden entitet i da u njemu funkcionisu pravo i pravda i ekonomski prosperitet.

Name

django

16.10.2016 10:27

Tako je Re Dragane. RS je prostor gdje je vaznije imati kancelarije bolje nego sto ima vlada Velike Britanije ili Njemacke. Gdje su hirurgije u centru Grada neurednije od podruma iznad kojih su kancelarije u zgradi Vlade RS. RS je prostor gdje su najmanje penzije u Evropi itd itd. RS je prostor gdje se vlada na "politickim trikovima" SNSD. No, svjetlo na kraju tunela varijanta: postenje i kvalitet zivota sa Vukotom Govedaricom na celu. Narod ce da bira .............???

Name

Dragan za ove Re

16.10.2016 17:06

Hajd' sve bih razumio, da mi objasnište po čemu sam bot! Jedan potpuno korektan intervju i to dobrog novinara sa odličnim sagovornikom! Ovakve stvari pojačavaju gledanost televizija, pa i ostali portali se na ovo kače! Radi se o dva čovjeka sa dijametralno suprotnim stavovima, a komunikacija je manje-više OK! Šta je sporno u mom konentaru???

Name

Plan b

16.10.2016 10:01

Još malo slavlja i veselja,a onda počinju zahebancije.

ODGOVORITE
Name

Distrik Republika

16.10.2016 10:08

Dodik stalno ponavlja ovo o BIH kao zajednici dva entiteta i niko, pa ni Senad ovdje, ga ne ispravlja. Prve tri tacke ustava jasno kazu da je stvaranje entiteta samo modifikacija postojeceg unutrasnjeg uredjenja drzave i njenog kontinuiteta. Procitajte molim vas prve tri tacke prvog clana ustava. (Drugu izostavljam, jer govori o demokratskom uredjenju drzave i izborima): "Član I. 1. Kontinuitet. Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", NASTAVLJA svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona OSTAJE država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim međunarodnim organizacijama. (...) 3. Sastav. Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu "entiteti")." Ni rijeci, dakle, o "državnoj zajednici dva entiteta" i skandal je da se Dodik tvrdeci ovo, jos i poziva na ustav. Valjda racuna da ustav niko ne cita, pa ni Hadzifejzovic.

ODGOVORITE
Name

Gledaj malo Sire

16.10.2016 11:13

Jeste prijatelju, to je tacno, ali je isto ili slicno pisalo i za Ex Jugoslaviju, PA STA SE DESI. Sustav vazi i primjenjuje se sve dok se ne promijeni. Vrati se, isto tako, na ustav Srbije i jednostranu secesiju Kosova. Licno mislim da je negdje dogovoreno da se Balkan podijeli po etnickim granicama: hrvatska ocisti od Srba, Kosovo osamostali, a Republika Srpska jednog dana pripoji Srbiji. Sadasnja FBiH, pripojila bi se Hrvatskoj. Malo ko u ovo vjeruje, ali malo ko je vjerovao i u cijepanje exJu, pa se desi. Malo ko je vjerovao da ce Kosovoi Metohija biti oteti Srbiji, pa se to desi. Da su narodi Balkana pametni (a nisu) sami bi se o svemu dogovarali o svemu, a ne trazili da im se problemi rjesavaju sa strane i vijekovima ratuju jedni protiv drugih.

Name

Distrik Republika

16.10.2016 11:36

Zaboravljas da je SFRJ bila unija federalnih jedinica i da je u njenom ustavu pisalo da republike imaju pravo na odcijepljenje referendumom sto se u slucaju BIH i dogodilo 1. marta 1992. Zaboravljas i to da je Kosovo imalo autonomiju unutar Srbije, koje je Milosenic ponistio, kao i u Vojvodini, ruseci ustav iz 1974. Upravo to njegovo "otvaranje ustava" je omogucilo kasniju secesiju Kosova. Nikakvog rata ni prekrajanja granica u BiH nece biti. Ostace ovaj status quo, beskrajno mrcvarenje i natezanje koji svim politickim elitama a i strancima odlicno odgovara. Drugacije nasi ne bi ostajali na vlasti, a stranci u OHR-u.

Name

Pametnjaković

17.10.2016 06:17

Al si ti prijatelju glup. Republika Srpska što ti i samo ime govori je Republika i samim tim kakva autonomija može biti jača od Republike. Kakva autonomija kosova ili federativci iz SFRJ. Od kada se je stvorila Republika Srpska postala je nejjača autonomija na svjetu ali Srpska Republika i nije autonomija već Republika koja ima svoju vladu,svog Predsednika,svoju Policiju,svoju zastavu,svoj jezik,svoj parlament imaće i svoju vojsku opet kao i graničnu policiju. Kako onda može autonomija a Republika ne može,šta to ima autonomija,a da Republika nema,autonomija nema i ne može imate svoju policiju.SFRJ se je raspala jer hrvati i muslimani nisu htjeli da žive sa Srbima pa sada pogledaj malo Republiku Srpsku i bih.

Name

Andjeomm

16.10.2016 10:12

Svaka cast Predsednice RS.Sve je receno i pruzena je ruka svima pa sada neka izvole.

ODGOVORITE
Name

Cccc

16.10.2016 10:17

Ali nigde ne procitah kako je Hadzifejzovicu problem izgovoriti Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Logika...

16.10.2016 10:18

Vrlo su rijetki ratovi koji se NAJAVE...Vecinom se DOGODE, onako dok spavas, mezetis ili pecas ribu.

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

17.10.2016 07:17

Е овај те коментар одао, да не користиш логику...Ратови задњих 300 година у Европи сви су најављени и планирани од стране Фамилије, која на њима профитира... Распитај се мало...

Name

Odlično protiv nasilja

16.10.2016 10:30

Formiraj agenciju za zaštitu građana od maltretiranja i premlaćivanja policije RS

ODGOVORITE
Name

Pixy

16.10.2016 10:52

Još samo da zaposli ljude i da imaju platu bar 1500 KM na ove cijene. Sve pada u vodu ako je narod gladan i željan, a atmosfera beznađa.

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

16.10.2016 11:04

Ne boji se nicega.... Sto nije otisao u SA direkt da dokaze svima....

ODGOVORITE
Name

Zasto

16.10.2016 11:09

Sta ce u Sarajevu, koga briga za Sarajevio. I na taj nacin pokazuje da BiH nije drzava niti iz Sarajeva mozes da upravljas icim sem Bosnjackim vecinskim teritorijem.

Name

Ostoja

16.10.2016 12:55

Pa da ga politicki sud uhapsi. Nije lud.

Name

B.Luka

17.10.2016 08:22

Zašto napuštati zemlju

Name

A sto ne bi moglo

17.10.2016 18:45

Zna se on praviti pametan u BL a kad treba pokazat da ima m*da u SA nigdje ga nema.. A sto si pravio interviev na TV ako te oni ne interesuju... Koliko su ga platili za ovaj spektakl ?

Name

boki

16.10.2016 11:05

Je li on to misli da 49%pripadne Srbima a ostalo da podjele ostali? Je li se on to pravi lud ostaje pri onoj tragičnoj "Srbi vole mišiće , prijetnje u prazno..." Kukavica i lažljivac! VJERUJTE-sasvim je drugačiji pred strancima. Nigdje "mišića". Znam pouzdano!

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

17.10.2016 07:14

За Бокија Тринеску Наравно , било би и више од 49% да није Милошевић правио дилове са Холбруком и Туђманом... А ти остали су френдови...Јесу ли везали заставе против Срба? Јесу! Јесу ли били усташе и усташко цвијеће? Јесу! Није наш проблем што су се 1993. френдови поклали међу собом...

Name

Sila

16.10.2016 11:11

Milorade sila si. Taj voditelj pjeni al nista ti ne moze kao ni RS.

ODGOVORITE
Name

"Novinar"

16.10.2016 11:42

Svaka cast Dodiku na samokontroli (ovaj put). Blago receno ponizio je ovoga koji sebe naziva novinarom. Minimum kulture, postovanja i novinarske etike nije mogao da pokaze od svoje patoloske mrznje prema covjeku koji je legalni predsjednik Republike Srpske. Bravo predsjednice samo ih bij ovakvim intervjuima. Sto im ti kazes svi mi Srbi mislimo.

ODGOVORITE
Name

nn

16.10.2016 22:50

Bravo Predsedniče!

Name

Podrska predsjedniku.

16.10.2016 12:35

Bio je to jedan dobar intervju. Ptedsjednik racionalan i zanimljiv kao i uvijek. Jednostavno i otvoreno govori ono sto velika vecina Srba misli.

ODGOVORITE
Name

MladaBosna

16.10.2016 12:38

Tzv BIH je vjestacka ilegalna NATO drzava koja je nastala silom nakon rasturanja SFRJ suverene clanice UN SRBI su nekada ne tako davno bili vecina 45% u bih i vlasnici 64% zemlje

ODGOVORITE
Name

Realnost

18.10.2016 11:09

Srbi su nekad bili vecina i na Kosmetu a danas svi znamo kakvo je stanje..

Name

Olga

16.10.2016 12:46

Dodik je isti kao Bakir,nema nikakve razlike i odlično se slaže sa njim.U Tužilaštvo ne smije da ode,strasiv je on ,samo onakvo ponašanje i govor nekulturan mu je odbrambeni mehanizam.Njemu je mjesto u Foci.

ODGOVORITE
Name

Петар

16.10.2016 12:54

Колико би Бошњаци жељели да имају оваквог предсједника као што је предсједник наше РЕПУБЛИКЕ.

ODGOVORITE
Name

Hajduk

16.10.2016 13:10

Jako smo vam zavidni

Name

pp

16.10.2016 16:19

Petre, Petre koje naše REPUBLIKE to je njegova svojina ako ovo nazivaš našom gdje građani masovno napuštaju i odlaze za boljim životom.Sve su opuhali i još zadužili naša praunučad neće moći vraziti dugove (SVE JE U VELIOM MINUSU ZDRAVSTVO,ŠUME,ELEKTRO PR.ŽELJEZNICE,PENZISKI F.BANKE,BIRAČ ZV,itd jelti samo ovo dovoljno da shvatiš ko ti je presjednik a u EVROPU ćemo otići preko Trebinjskog aerodroma.

Name

Za petra

16.10.2016 18:41

Trt,trt,trrrrt

Name

@Petar

17.10.2016 07:42

Neka hvala. Zadrzi ti njega jos dugo vremena. Kada sve pokupi onda ide sa huminarnim radom kao svetac :) Vi i dalje njega podrzavajte poslije svega sto vam je uzeo. Svaka cast kada se tako mozete rasipati. Samo ne zaboravite jos malo pa nema vise kredita :) Petre moj da znas koliko ne znam skocio bi sa najvece zgrade tj. zgrade vlade gdje su se oni fino udomili na tu svoju glavu. Samo pazi da ne zakacis nesto kako je to mnogo kostalo tipa pepeljare koja je placena 1.293KM/ kom. Ima se, moze se!

Name

тихи поглед

16.10.2016 13:14

Очекујем 110 кометара.

ODGOVORITE
Name

anti-bot

17.10.2016 07:56

100 iz federacije, 70 pod srpskim imenima, 20 na ćirilici... ma džaba vam sve narod je rekao

Name

Tihi

16.10.2016 18:32

Dodik ima svoju licnu policiju, sud, tužilaštvo ...napravio je betonsku ogradu sa tim oko sebe i tu cuci dok ne pukne i ako pukne. Mislite da je on to napravio da brani vas od nekoga ili sebe? On je postao paranojan i boji se svega a pogotovo da se nesto ne desi šta on ne može kontrolirati ili uticati. Zato toliki vapaj da svugdje se miješa i sve kontrolise. Stanovnike RS koristi da bi tu svoju poziciju očuvao ili jos vise ucvrstio i spreman je do zadnjeg stanovnika RS to da slijedi i po svaku cijenu pa čak i po cijenu rata, sankcija....On zna da ništa nije vječno i da ne moze pobjeći od svoje sudbine a to je da mu sude njegovi i niko drugi jer njima je nanio najveću štetu .

ODGOVORITE
Name

RAJNA

17.10.2016 01:12

Možda je onaj nalaz i mišljenje psihijatra osnovano, ko će ga znati,

Name

objektivno

17.10.2016 11:05

Dodik takav kakav je ima podrsku naroda sto je pokazano i na predhodnim izborima. Moze se to nekom svidjati ili ne ali je tako. Njegova politika prema federacije je odlicna i njegov stav je cvrst po tom pitanju i bez obzira da li glasamo za njega ili ne mislim da se velika vecina Srba slaze sa sa tom politikom.Politika unutar RS je nesto drugo i mislim da tu puno grijesi i ne zasluzuje podrsku naroda.

Name

OSA

16.10.2016 20:47

Moram priznat da je u pravu da konkretno SDA preko AIDS kontrolise rad nekih institucija ....to je svima jasno i Mile se neda.

ODGOVORITE
Name

Bakir

17.10.2016 08:10

Bosnjaci, ne bojte se Dodika, nece on raspakovati Dejton nego Kolinda, kako je i najavila u svojoj izjavi. Tim daje podrsku Hrvatima za treci entitet Herceg Bosnu, a da ne spominjem i AP Babina Kladusa. Tako ispada da je RS i Dodik najmanji problem za Federaciju BiH.

ODGOVORITE
Name

sanjin

18.10.2016 09:07

Ne smeta Bošnjacima Dodik nego RS,pa koji predsjednik RS im je valjao,koliko se sjećam Šarovića i Poplašena su smjenjivali .To oni žele-netanak RS.RS im je kost u grlu.

Name

Poslednji kineski car

17.10.2016 11:43

Nisam Dodikov ljubitelj niti član SNSD-a,ali mogu reći da je sasvim korektan intervju i Dodikovi odgovori. I onda vidim 90% negativnih komentara. Pitam se da li bi komentari bili pozitivni da je Dodik rekao da treba biti unitarna BiH ,da je Sud i Tužilaštvo profesionalno i nezavisno od politike ,da je Ustavni sud BiH sa tri stranca odlično rješenje ,da je visoki predstavnik potreban BiH ,da nije problem da se ukine RS,i šta još ne?! Da li bi onda 90% komentara bilo u stilu Bravo predsjedniče ,svaka ti čast i slično...

ODGOVORITE
Name

MladaBosna

17.10.2016 11:48

vecina muslimana su bili fasisti 1914-1941-1991 zato im i dalje SRBI smetaju i Dodik koji je predsjednik RS koja je simbol slobode pravde antifasizma

ODGOVORITE
Name

Za mladobosanca

17.10.2016 13:12

Idi kupaj ribe,batali piskaranje po komentarima.

Name

etvam

17.10.2016 13:13

Vodi te ga kuci kad vam je dobar za domacina.

Name

az

17.10.2016 15:47

A sta ce meni Dodik objasnjavati sta je BiH? Imam ja dovoljno svoje pameti da to shvatim.

ODGOVORITE
Name

dado

17.10.2016 19:45

Naravno

Name

komedija

18.10.2016 17:39

U pravu si momce i dobro dosli u republiku Srpsku toliko o BiH.

Name

nn

17.10.2016 18:16

Srećna poskupljenja,smanjene plata...

ODGOVORITE
Name

Leko

18.10.2016 04:37

Dobio od bakira sta je pozelio kaze nas mili presjednik a ne kaze da ga je molio za potpis za sporazum sa MMF jer je kasa bila prazna i desili bi se nemiri e tu ga je spasio bakir sto govori da su na jednoj liniji.

ODGOVORITE
Name

boki

18.10.2016 09:03

A šta ovi iz SzP su izgleda gadljivi na visokeeee plate.

Name

Миливоје

18.10.2016 18:43

Српски народ није крив за разбијање СФРЈ. Већ у другом броју часописа "Комунист" далеке 1925. године је објављен закњучак ЦК КПЈ да се прогласе Република Хрватска, Република Словенија и Република Македонија. То је и потврђено на четвртом конгресу КПЈ 1928 године у Дрездену у Њемачкој. Да се је та идеја остварила од1974 до 1992 године, неко је морао да буде крив. Па наравно да је то морао бити српски народ.

ODGOVORITE