Čed Evans tuži Šefild za milione!

Nakon oslobađajuće presude, fudbaler traži astronomsku odštetu od starog kluba i advokata.

Fudbal 17.10.2016 | 14:30
Čed Evans tuži Šefild za milione!
Fudbaler Čed Evans, koji je odrobijao dve i po godine nakon što je proglašen krivim zasilovanje, oslobođen je pošto je na ponovljenom suđenju porota odlučila da nije kriv.

Fudbaler iz Velsa sada je odlučio da presavije tabak, i tuži svoj stari klub Šefild junajted, ali i advokate koji su ga branili na prvom suđenju.

Napadač Česterfilda (27) ranije je izjavio da je "zanemeo od olakšanja" nakon što ga je sud u Kardifu oslobodio optužbi da je pre pet godina silovao tinejdžerku u hotelu u rodnom Rilu.

U incidentu su učestvovali Evans i fudbaler Klejton Mekdonald, a žrtva je bila devojka stara 19 godina, koja je bila "obeznanjena" od alkohola. Mekdonald je oslobođen optužbi.

Pre nego što je završio na sudu, a zatim i u zatvoru, Evans je nedeljno zarađivao oko 20.000funti, ali je klub raskinuo ugovor sa njim nakon podizanja optužnice. Sada će od Šefilda tražiti nadoknadu izgubljenih prihoda, a tuži i advokate koji su ga branili na prvom suđenju.

"Dejli mejl" navodi da je Evans tražio "samo" pola miliona, ali je veoma moguće da će na kraju dobiti odštetu od više miliona funti.
 
Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar