Bivši igrač Igokee nokautirao svog trenera!

Nekadašnji košarkaš Igokee i Širokog Siniša Štemberger fizički je napao svog trenera Marijana Mancea zbog čega je otjeran iz riječkog Kvarnera!

Košarka 16.10.2016 | 18:45
Bivši igrač Igokee nokautirao svog trenera!
Hrvatski mediji pišu da je 37-godišnji košarkaš zakasnio na trening i to polupijanom stanju, što je rezultiralo klasičnim nokautom šefa struke Kvarnera i to jednim udarcem u nos! Epilog cijele priče je da je Mance zaradio i potres mozga.

Marko Šamanić, sportski direktor riječkog kluba, potvrdio je da je sa Štembergerom raskinut ugovor.

"Prvo ću reći da je klub u punoj zaštiti trenera Mancea. Raskinuli smo ugovor sa Štembergerom, on više nema pravo pristupa dvorani dok smo mi unutra. Dakle, nije mu dopušteno niti službeno se izviniti Marijanu Manceu; to može učiniti na privatnoj osnovi. O daljim mjerama odlučivaće klupska disciplinska komisija kluba", rekao je Šamanić za "Sportarenu".

Nedavno je Štemberger na utakmici protiv Zadra za vrat uhvatio i gostujućeg igrača Borisa Barića, a 2008. godine je bio žrtva napada na splitskim "Gripama" od tada Ciboninog Amerikanca Roula Maršala.

U aktuelnom šampionu Bosne i Hercegovine Štemberger je nastupao dvije sezone (2012 - 2014) i bio je jedan od najzaslužnijih što su "igosi" osvojili ligaški dio ABA takmičenja i izborili nastup u Evroligi.

Međutim, zbog administrativnih problema i manjeg kapaciteta dvorane u Laktašima, Aleksandrovčani nisu zaigrali u elitnom evropskom takmičenju.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar