Rukovodstva stranaka analiziraju rezultate

U Banjaluci su održane sjednice predsjedništva NDP-a i PDP-a, a u Brčkom su zasjedali socijalisti. Svi su se, uglavnom, bavili izbornim rezultatima i analizama, čime su zadovoljni, a čime ne.

Republika Srpska 15.10.2016 | 19:41
Rukovodstva stranaka analiziraju rezultate
Od četiri gradonačelnička i načelnička mjesta za koja se kandidovao NDP jer osvojio jedno – u Šamcu, osvojili su 60 odborničkih mandata u 39 lokalnih zajednica u kojima je izašao na izbore. Dragan Čavić kaže da njegovu ostavka zbog ostvarenih rezultata niko nije tražio.

Osim što pruža punu podršku novom predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici, Čavić smatra da je u Savezu za promjene potrebno detaljno preispitivanje stvari, jer nisu uspjeli da ubijede građane da su alternativa vlasti.

Analizirali su i u PDP-u, pa su zaključili da su osvojili 62.000 glasova i da je to zadovoljavajući rezultat.

I u PDP-u pozdravljaju odluku o podršci Govedarici za mjesto predsjednika SDS-a.

Rukovodstvo Socijalističke partije zadovoljno je postignutim rezultatima, ali ne i zbog činjenice da su protekli lokalni izbori bili najkoruptivniji do sada.

Izbori su pokazali da su potrebne hitne izmjene Izbornog zakona BiH, smatra Đokić.

U očekivanju konačnih rezultata lokalnih izbora u svim opštinama RS  počeli su razgovori o koalicijama.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

sdsesovac

15.10.2016 17:53

prvo morate predsjenika sds koz dubbica da smjenite na jednom sastanku prije izbora rekao je da nema sta da ponudi svojim clanovima i da od njega netraze nikavu pomoc znaci smjenjujte g marina

ODGOVORITE
Name

ovo je zlo

15.10.2016 18:14

SDS SE MORA RIJESTI PIJAVICA PDP a i NDP a KAKVI BOLESNICI MISLE DA SU POLITICARI

Name

Draksenić

15.10.2016 18:58

Predsjednik SDS-a u Dubici treba da bude Saša Ćirić.

ODGOVORITE
Name

Ako cemo posteno.............

15.10.2016 19:00

Nema od toga nista! Ova garnitura je u poslednjih 10 godina dokazala da nema kapacitet za bilo kakvu ozbiljnu pricu. Ukoliko se u narednih pola godine ne pojavi potpuno nova politicka stranka, koju ce povesti dosada neangazovani i nekompromitovani kadrovi (a takvih ima), i koja ce ubjediti narod da su ozbiljna alternativa vladajucem aparatu - taj isti aparat ce ostati na vlasti do daljnjeg, a to znaci urusavanje i propast do kraja!

ODGOVORITE
Name

Semberac ali pravi

15.10.2016 21:02

Čaviću i Perici Spasojeviću čestitam na dobrom izbornom rezultatu u Semberiji. Motiku u šake i manite se ćoravog posla. Nije za vas politika.

ODGOVORITE
Name

Analiza = paraliza

15.10.2016 21:20

Analizirajte, ali ne gubite vriujeme. Ako želite stvarni uspjeh, morate hitno preći sa riječi na djela i pokazati da ste drugačiji. Bez analize, ODMAH u opštinama (i mnistarstvima) koje su pod vašom kontrolom : - Prekobrojne i nedovoljno zaposlene ZAPOSLITE (ili otpustite) - Izrvršite procjenu mogućnosti zaposlenih. DAJTE PRIMAT SPOSOBNIM (zapošljavanje jednog podobnog vam oduzima 10 glasova na izborima, dok zapošljavanje jednog podobnog i uz to nesposobnog vam oduzima desetine glasova, a to je učestala pojava) - Zabraniti svaki vid druženja/saradnje sa kriminalcima, posebno javno poznatim, - Javne nabavke ........ Jeste teško izvodivo i bolno, ali je to jedini pravi put, ako se želite razlikovati i uspjeti, što sada nije slučaj

ODGOVORITE
Name

Vuk

16.10.2016 06:33

Posle ovih održanih izbora mi je jasno da za mene i.moju porodicu u ovoj lopovskoj državi nema mjesta - da sam mladji odmah bi je napustio.

ODGOVORITE
Name

BL

16.10.2016 07:15

PDP i Cavic unistili SDS, valjda vam je jasno! A ovaj iz PDP i dalje zamazuje oci ovo malo clanova sto je preostalo pa jadnice spali ste u bl na sesto mjesto, nikakva stranka DNS vas je presla za vise od 22000 glasova , porazen vam je Vucurovic itd budi bar malo moralan i podnesi ostavku inace 2018. nece vas biti.

ODGOVORITE