Đoković i Mari o Kirjosu...

Najbolji teniseri sveta prokomentarisali sramotno ponašanje Australijanca na meču protiv Miše Zvereva u Šangaju...

Tenis 15.10.2016 | 20:45
Đoković i Mari o Kirjosu...
Nik Kirjos šokirao je sportsku javnost nesportskim ponašanjem na meču u Šangaju. Izgledalo je kao da je namerno predao meč Miši Zverevu, što je izazvalo brojne salve negativnih komentara, ali je i kažnjen zbog toga.

Kirjos nije prvi put napravio skandal, oni su već postali sastavni deo njegove karijere, čime je, nažalost, u drugi plan gurnuo priču o svom talentu i perpektivnoj budućnosti.

I Novak Đoković osvrnuo se na ponašanje Kirjosa.

"Nisam video snimak meča, ali kada čujete nekog u poslednje vreme da priča o Kirjosu znate da to nisu dobre stvari. Meni je žao što to čujem jer je reč o jednom od najtalentovanijih igrača koji se pojavio poslednjih godina. On zaista ima potencijala i nadam se da će vremeno naučiti lekciju", naveo je Đoković.

Kirjos je od strane ATP kažnjen sa svega 16.500 dolara, pa je teško za poverovati da će ga novčana globa naučiti da treba da promeni stav i ponašanje.

Ni Endi Mari, poput većine, nije bio blag prema Australijancu.

"Možda se nije dobro osećao na tom meču, ali mi kao profesionalci uvek moramo da dajemo maksimum na terenu. Moraš da pružim sve kako ne bi bio razočaran sobom. Svi mi imamo mane i ponekad pravimo greške, ali takve stvari ne smeju da se ponavljaju", izjavio je Mari.

Da li će Kirjos nešto naučio iz saveta dvojice najboljih tenisera sveta?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar