Osam preduzeća u Industrijskoj zoni 2​

U Industrijskoj zoni 2, predviđenoj za laku industriju i mali biznis, Gradska uprava Grada Bijeljina je putem javnog poziva i licitacije prodala osam placeva, površine od 2.000m² do 65.000m², a novi vlasnici zemljišta dužni su da u roku od dvije godine započnu izgradnju poslovnih objekata.

Republika Srpska 13.10.2016 | 13:40
Osam preduzeća u Industrijskoj zoni 2​
Pored preduzeća „Gama S", „Montern", „Logo", „Vuk komerc" i zanatske radnje „City car", zemljište za poslovanje izlicitrirali su i Radomir Milanović, Aleksandar Matić i Nikola Stajić iz Bijeljine.

Javni poziv za izražavanje interesa za kupovinu gradskog građevinskog zemljišta u obuhvatu regulacionog plana "Industrijska zona 2" otvoren je do daljnjeg.

Početna cijena građevinskih parcela određena je prema podzonama i kreće se od 10 do 30 KM/m², a investitorima je pružena mogućnost plaćanja zemljišta u 60 mjesečnih rata bez kamate.

U cilju veće fleksibilnosti i, u skladu sa interesima potencijalnih investitora, ostavljena je mogućnost cijepanja postojećih građevinskih parcela i formiranja novih.

Industrijska zona 2 prostire se na površini od 44 hektara, između Ulice Stefana Dečanskog na jugoistoku i gradske putne obilaznice na sjeveru i zapadu. Ispunjava sve savremene standarde – izgrađena je kompletna komunalna infrastruktura, nalazi se u blizini magistralnog puta, gasovoda i kanalizacione mreže, a za IZ 2 je dobijena i ekološka dozvola.

Pored Industrijske zone 2, u Bijeljini su formirane i industrijske zone 1, 3 i 4. U Industrijskoj zoni 3, na lokaciji iza Agrotržnog centra na 12 placeva proizvodne i prerađivačke pogone izgradila su preduzeća: „Bistrik", „DMG kompani", „Europarket", „Jorgos", „Talum", „HY–POWER–FlEX", „Virtus", „Farmakom MB", „Limar Mile" i druga.

Gradska uprava Bijeljine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pera

13.10.2016 12:26

Pa zar nije dr. pobjedio i stopirao ovo?! Ups,izvinjavam se,mozda za 4. god.

ODGOVORITE
Name

Salauka

13.10.2016 14:23

Sta ce Maksimovic prodavati kada mu *bivsi* gradonalcenik preda vlast, ma neka se on igra sa papcima

ODGOVORITE