Mančini šalje poruku podrške: Mario, možeš da postaneš šampion!

Ove godine očekujem 20 golova! "Bio je primeren igrač, uvek smo lepo sarađivali. Uvek smo imali dobru saradnju. On je fantastičan igrač, ali i čovek. U dobru i u zlu bili smo zajedno. On je poseban igrač za mene, zbog svega što smo uradili zajedno. Poštujem ga jako"...

Fudbal 17.10.2016 | 09:00
Mančini šalje poruku podrške: Mario, možeš da postaneš šampion!
Malo se vole, malo se svađaju, ponekad čak i fizički nasrnu jedan na drugog, ali niko ne može da ospori da je odnos Roberta Mančinija i Marija Balotelija poseban. 

Radili su zajedno u Interu, bili su dugo zajedno i u Mančester Sitiju, a i sada kada više ne funkionišu u istom timu Mančini ne krije da je slab na lošeg momka evropskog fudbala. 

A sada kada je Baloteli konačno zablistao punim sjajem u dresu Nice, ugledni francuski list L'Ekip počastio je Super-Marija naslovnom stranom, a Mančini porukom podrške. 

"Mora svima da bude jasno da on može i dalje da postane veliki šampion", počinje Mančorazgovor za L'Ekip i ističe da je oduvek imao veru u Balotelija, čak i kad su svi digli ruke od njega.

"Deluje mi kao da je ceo svet imao nešto da prigovori ili kaže o Mariju, što ponekad može da stvori ogroman pritisak. Ali ja sam jako srećan zbog njega i što je konačno pronašao sebe u Nici".

Mada je odavno dokumentovano da su Mančini i Baloteli imali fizičke i verbalne sukobe, italijanski trener pominje da se njegov omiljeni učenik oduvek ponašao lepo, gde god da su radili.

"Bio je primeren igrač, uvek smo lepo sarađivali. Uvek smo imali dobru saradnju. On je fantastičan igrač, ali i čovek. U dobru i u zlu bili smo zajedno. On je poseban igrač za mene, zbog svega što smo uradili zajedno. Poštujem ga jako. I dalje verujem da on može da postane vrhunski igrač", sipao je pohvale Mančini.

Ali, posle silnih reči hvale, Mančini je imao još jednu važnu poruku za svog učenika.

"Mario, ove godine od tebe očekujem 20 golova! Ali moraš da prestaneš da slaviš golove, to mora da ti postane rutina, da treseš mreže", kaže Italijan i podseća:

"Bio sam još igrač kada je Baloteli zaigrao sa 17 godina. Ja sam debitovao sa 16 godina u Seriji A i znam kako mu je. I obožavao sam da igram s njim. Kada sam postao trener želeo sam da mu pružim priliku, ali i svim mladim igračima. Verujte mi, postaće šampion".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar