Počela izgradnja kule više od Burdž Kalife

Firma „Emar propertis“, investitor projekta „Beograd na vodi“, u Dubaiju je započela izgradnju kule koja će biti malo viša od tamošnje 828 metara visoke Burdž Kalife, najvišeg oblakodera na svetu.

Zanimljivosti 12.10.2016 | 08:51
Počela izgradnja kule više od Burdž Kalife
„To će biti najviša kula na svetu 2020. godine“, kada se Svetska izložba otvori u Dubaiju, navodi se u saopštenju.

Lokalni gigant za nekretnine, firma „Emar propertiz“, u aprilu je objavila da namerava da gradi tu kulu koja će biti viša od Burdž Kalife, ali nije navela koliko.

Šeik Muhamed bin Rašid al Maktum (prvi zdesna) i Muhamed Alabar, predsednik „Emara“, na označavanju početka gradnje Kule u luci Dubai krik
Firma „Emar propertiz“ (Emaar Properties), koja je i investitor projekta „Beograd na vodi“, procenila je da će izgradnja koštati milijardu dolara.

Po nacrtu špansko-švajcarskog arhitekte Santjaga Kalatrave Valsa, kula će imati platformu za posetioce, i između 18 i 20 spratova za restorane i hotele, rekao je predsednik „Emara“, Muhamed Alabar.


Kula Burdž Kalifa, čiji je vlasnik firma „Emar propertis“, otvorena je u januaru 2010. i postala je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija Dubaija i sveta.

Nova kula će po strukturi ličiti na minaret i biće pričvršćena za zemlju kablovima.
 
RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar