Šangaj - Masters: Gofan bolji od Delpa, Lopez poslao Ferera kući!

Dve velike zvezde svetskog tenisa zaustavljene u prvom kolu šangajskog mastersa.

Tenis 11.10.2016 | 19:45
Šangaj - Masters: Gofan bolji od Delpa, Lopez poslao Ferera kući!
Već u prvom kolu šangajski masters je ostao bez dve velike zvezde. Takmičenje na samom startu završili su Huan Martin del Potro i David Ferer.

Argentinski as je "pao" nakon velike borbe u tri seta sa sve boljim Belgijancem Davidom Gofanom koji je slavio sa 4:6, 6:3, 7:5. Njegov sledeći protivnik je Benoa Per. Francuz je bio bolji u oba dosadašnja obračuna sa Gofanom, ali verujemo da će ovoga puta ipak Belgijanac odneti ''ceo plen''.

Iskusnog Davida Ferera je izbacio je njegov sunarodnik, takođe iskusni Felisijano Lopez, isto u tri seta sa 7:6 (3), 4:6, 7:6 (4). Pobednik ovog meča ide na boljeg iz susreta između Agrentina Gvida Pelje i Amerikanca Džeka Soka.

Meč prvog kola u kineskoj luci odigrali su i Nik Kirijos i Sem Kveri, a završen je trijumfom mladog Australijanca sa 6:4, 6:4. Kirijos u drugoj rundi prvi put u karijeri igra sa nemačkim teniserom Mišom Zverevim, a u meč ulazi kao veliki favorit.

Grigor Dimitrov nastavlja sa odličnim partijama i sada je pred njim pao Francuz Rišar Gaske sa 6:4, 6:4. Bugarin će u drugom kolu ukrstiti rekete sa snažnim Kanađaninom, Vasekom Pospišilom kojeg je savladao tri puta u isto toliko mečeva.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar