Jedino je Muslin vjerovao u Mitra...!

Muslin: S njim samo treba naći zajednički jezik! Mitrogol je nedeljama izložen rafalnoj paljbi u Engleskoj i Srbiji. Selektor Slavoljub Muslin ga je podržao, a on mu je dokazao da nije zaboravio fudbal.

Fudbal 13.10.2016 | 12:00
Jedino je Muslin vjerovao u Mitra...!
Srbija je protiv Austrije (3:2) upisala tri boda koji nose specifičnu težinu, ali, što je izuzetno važno, vratila je u život Aleksandra Mitrovića. Robusni golgeter ispalio je dva torpeda i izgledao kao preporođen protiv Arnautovića i družine.

To svima kojima je državni tim u srcu treba da imponuje. Najradosniji treba da bude selektor “orlova“ Slavoljub Muslin.

- I jesam. Srećan sam zbog pobede i svih momaka, a naročito zbog Mitrovića. On ima kvaliteta, tu nema dileme. S njim samo treba naći zajednički jezik - kaže Muslin za “Blic”.

Mitrova pobeda jeste i podatak da je njegov trener iz Njukasla Rafa Benitez prvi poslao poruku sa čestitkama za golove protiv Austrijanaca, iako na njega preterano nije računao u poslednje vreme.

- Postoji i taj problem, što ima malu minutažu u Njukaslu. Ali dobro se nosi s tim. Ja na njega apsolutno računam. Vraća mu se samopouzdanje, biće on još bolji. Predstoje utakmice u kojima ima priliku još više da pokaže.

Mitra su svi očekivali u trijumfu protiv Moldavije (3:0), ali nije igrao ni minut. Muslin je to, očigledno, planski uradio, pa je na megdan Austriji istrčao kao pušten s lanca.

- Aleksandar u ovom momentu nije u situaciji da može u pravom ritmu da odigra dva meča u tri dana. Uz to procenio sam zbog postavke protivnika da će nam biti potrebniji protiv Austrijanaca. I videli ste, opravdao je sasvim očekivanja.

Mitrogol je živa vatra, i dobro i loše prima euforično, burnog je temperamenta.

- Nekada sa igračima vodimo psihološki rat. Ali ovo su sve izuzetni momci, a atmosfera u reprezentaciji dokazuje koliko su kompaktni. Moj saradnik Mladen Krstajić poznaje Mitrovića još iz Partizana, pa je uglavnom često pričao s njim. Čini se da sve lagano dolazi na svoje mesto. Ali ne padajmo u vatru, ima još da se igra - zaključio je Muslin

Biće muke s Gruzijom

Koliko god to nekome smešno zvučalo, Gruzija je kompaktan tim i svima zadaje glavobolje. Osetio je to u nedelju kod kuće i Vels (1:1)

- Slažem se, oni nisu naivni nimalo! Trebalo je da pobede Velšane. Pre toga su izgubili od Austrije, a zaslužili su remi. Od Iraca su poraženi, a bili su znatno bolji. Moramo posebnu pažnju na njih da obratimo - opominje Muslin.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar